Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 30 Mei 2007 Gemeente Zijpe heeft 4 Blauwe Vlaggen voor 2007

Op dinsdag 22 mei 2007 heeft de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat mevrouw T. Huizinga- Heringa, samen met Jo van Engelen, lid van de hoofddirectie van de ANWB aan 44 stranden en 47 jachthavens de Blauwe Vlag 2007 uitgereikt.

Wethouder Piet Morsch mocht de 4 vlaggen in ontvangst nemen voor de stranden Callantsoog, Groote Keeten, Petten en Sint Maartenszee.

De Blauwe vlag is een jaarlijkse internationale onderscheiding die wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn.

Het doel van de Blauwe Vlag Campagne in Nederland is om overheden, ondernemers en recreanten te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Het mogen voeren van de Blauwe Vlag is een internationale erkenning voor de inspanningen van kustplaatsen en jachthaven- beheerders. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden en jachthavens.

De belangrijkste criteria waaraan de stranden en jachthavens moeten voldoen zijn:

De Blauwe Vlag wordt voor een jaar aan stranden en jachthavens toegekend. Ieder jaar wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de eisen voldoen. Na een nationale nominatie kent de internationale jury al dan niet de Blauwe Vlag toe. Internationale jurering en controles waarborgen dat in alle aangesloten landen de stranden en jachthavens aan de vereisten voldoen. Ook in het buitenland geeft de Blauwe Vlag de zekerheid van een schone en veilige omgeving.

De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke milieuorganisatie.

Meer informatie over de internationale Blauwe Vlag Campagne is te vinden op www.blueflag.org (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna