Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 18 Augustus 2006 Succesvolle 14e editie van Karavaan afgesloten

Het reizende zomerfestival Karavaan, dit jaar voor de 14e keer georganiseerd door Kunst en Cultuur Noord-Holland, trok van 13 juli tot 13 augustus door de kop van Noord-Holland. Karavaan bracht dit jaar meer dan 90 voorstellingen van zeventien theatergroepen op bijzondere locaties waar ruim 7000 bezoekers bij aanwezig waren. De gratis toegankelijke straattheaterdagen in 11 gemeenten trokken rond de 40.000 bezoekers. Op zaterdag 12 augustus is deze editie van Karavaan afgesloten met locatievoorstellingen en straattheater in Schagen.

Uitverkocht

De voorstellingen Kreutzersonate van Bolten, Gemini van Elshout & H?ndeler, Bruiloft! van 't Woud Ensemble, De Bolleneters van Het Gerucht en Caf?oir van Blond en Blauw waren allemaal uitverkocht.

Maatschappelijke betrokkenheid

Karavaan heeft zich dit jaar meer gericht op maatschappelijke betrokkenheid. Dat dit gewaardeerd wordt blijkt uit de goede samenwerking met GGZ Noord-Holland-Noord en de grote belangstelling voor de voorstellingen J?jord/Lampedusa van Polly Maggo in Hoorn en Schagen, Zarifa van TAMAR Muziektheater in Alkmaar en De Bolleneters van Theatergroep het Gerucht in Groenveld.

Straattheaterdagen

11 Straattheaterdagen hebben plaatsgevonden in verschillende gemeentes in Noord-Holland met gemiddeld 3500 bezoekers per dag. Dit jaar lag de nadruk op de verscheidenheid in vormen dat straattheater te bieden heeft.

Randprogrammering

Karavaan heeft dit jaar voor het eerst een randprogrammering gehad. In Alkmaar heeft Karavaan Chrystl Rijkeboer uitgenodigd om een tentoonstelling te maken bij de voorstellingen De Vicky Vinex Roadshow van Growing up in Public en Zarifa van TAMAR Muziektheater. Een stripexpositie is georganiseerd in de bibliotheek Hoorn rondom de voorstelling Gutsman, de voorstelling van LINK. Tijdens de straattheaterdag in Hoorn op zondag 23 juli is een picknick gehouden met straattheater. De twee dansavonden op de Roode Steen op 20 en 21 juli in Hoorn waren een groot succes.

Karavaan 2007

Volgend jaar trekt Karavaan van 12 juli tot 12 augustus door de kop van Noord-Holland. Onder voorbehoud vindt de opening plaats op 12 juli in Hoorn.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna