Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 28 Juni 2005 De gezondste markt van Nederland - Zaterdag Zeeverse Vismarkt op Wieringen

Vis is gezond eten. Voedingsdeskundigen en diëtisten van hier tot Japan zijn unaniem positief over de goede uitwerking op lichaam en geest. Zaterdag 2 juli staat de ZeeVerse Vismarkt van Wieringen daarom vooral in het teken van het gezondheidsaspect.

Door meer vis te consumeren, krijgt men ook meer Ω 3 vetzuren binnen. Dit type vetzuur werkt cholesterolverlagend en iedereen weet: minder cholesterol is goed voor het hart.

Er is zelfs een relatie aangetoond tussen meer vis eten en een verminderde kans op een ziekte als Alzheimer. ZeeVerse vis houdt je vitaal, scherp en positief.

Zo is bijvoorbeeld in tegenstelling tot de algemene gedachte is het eten van vette vis juist aan te bevelen voor mensen met een verhoogde cholesterolspiegel.

Kennelijk heeft het unieke concept van aanbod van ZeeVerse vis in combinatie met kookdemonstraties, extra informatie, rondvaarten en attractief entertainment voor jong en oud, Wieringen in de belangstelling geplaatst.

Deze zaterdag demonstreren de vrouwen van de vissers hoe je langoustines zo smakelijk mogelijk bereidt op de barbecue. IJsselmeerpaling, de echte van de Gebr. Kay, wordt buiten het gebouw van de afslag gerookt en binnen ter verkoop aangeboden.

Reijer en John Jorna liggen met hun boot, De Huibertje, voor de afslag klaar om een rondje wad met je te maken. Voor Ä12,50 kun je anderhalf uur met ze mee het wad op om te kijken of er nog wat vis te vangen is. Ook de Atlantis ligt in de buurt om een supersnelle vaartocht over het water te maken.

De stichting Wonderlijk Wieringen verstrekt informatie over de vele toeristische evenementen en arrangementen die op Wieringen mogelijk zijn.

Wie naast vis nog een blijvende herinnering aan Wieringen wenst, kan altijd een kijkje gaan nemen bij de kraam van de CIV. Ze verkopen leuke bewerkte foto's van o.a Wieringen. Verder kun je bij ze terecht voor kleding en allerlei visbakbenodigdheden.

Intussen staan de deuren van het koffie- en broodjeshuis De Konkelpot wijd open en ook de horeca en detailhandel in de directe omgeving van de ZeeVerse Vismarkt werkt enthousiast mee.

Het hoogtepunt in lichtvoetig en tevens gezond vermaak wordt deze zaterdag gevormd door diverse optredens van de Oeverse dansers. De optredens zijn om 10.00 en 11.30.

Hoe dan ook, de ZeeVerse Vismarkt blijft in de eerste plaats dé mogelijkheid in Nederland om spartelverse vis te kopen. Vis, afkomstig van de laatste trek van de Wieringer vissers, zorgvuldig geselecteerd, apart weggezet in het visruim en zó op de vistafel ter verkoop aangeboden. Verser kan niet. Gezonder is er niet.

Overigens bestaat ook nu de mogelijkheid om vis tegen een geringe vergoeding vakkundig te laten fileren en eventueel een paar uur apart te zetten in de koelruimte. De markt opent om 09:00 uur en eindigt rond 14:00 uur. Inlichtingen: ZeeVerse Vismarkt Wieringen (haven Den Oever): 0227-512510.

Zie ook www.versevis.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna