Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 12 Februari 2004 Herinrichting sportpark Streepjesberg

Het sportpark Streepjesberg, tussen de Hagedoornstraat en de Grafelijkheidsduinen, is toe aan herinrichting. Sinds de fusie van de voetbalclubs HRC en Helder in de nieuwe club FC Den Helder, zijn diverse renovaties uitgevoerd, bijvoorbeeld bij de hoofdpoort, waar extra parkeerplaatsen zijn aangelegd.

Verder is op grond van nieuwe berekeningen geconstateerd dat het aantal voetbalvelden sinds de fusie op dit park te groot is. Als gemeente moeten we deze velden wel onderhouden en dat is natuurlijk zonde van het geld. Daarom hebben we met het clubbestuur gesproken over de mogelijkheid een aantal velden af te stoten. De vrijkomende ruimte willen we vervolgens omvormen tot natuurgebied.

Wensen voetbalclub

Het bestuur van FC Den Helder wil graag een voetbalcomplex dat goed past bij de fusieclub, dat optimaal bruikbaar en goed beheersbaar is. Met name dit laatste is sinds de fusie voor de vrijwilligers een grote zorg. Het Hagedoornpad (de voet/fiets-verbinding tussen de Hagedoornstraat en de Grafelijkheidsduinen) deelt het voetbalcomplex namelijk in tweeŽn. Daarom wil de club graag dat het pad wordt verlegd naar het nieuw te vormen natuurgebied, zodat er voor de fusieclub een aaneengesloten voetbalcomplex ontstaat.

Wensen buurtbewoners

Het pas opgestelde herinrichtingsvoorstel is vorige week woensdag met een groot aantal zeer betrokken buurtbewoners besproken. Tijdens deze bewonersavond bleek dat de meningen over het voorstel nogal divers waren. Onder andere het 150 meter in noordelijke richting opschuiven van het voet/fietspad bleek bij een aantal buurtbewoners op weerstand te stuiten. Ook is tijdens deze bijeenkomst de problematische verkeer- en parkeersituatie in met name de Hagedoornstraat aangekaart. De betrokken wethouder E.J. Vos-Brandjes heeft daarom de bewoners gevraagd om voor 1 maart eventuele alternatieven aan te dragen. Half maart wordt weer een bewonersavond georganiseerd, waarin de verschillende plannen worden besproken. Op basis van deze resultaten zal een advies aan B&W worden voorgelegd. Daarna bespreekt de raadscommissie voor Educatie, Sport en Cultuur het voorstel. Deze commissie is vorige week donderdag geÔnformeerd over de gang van zaken. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna