Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 21 Oktober 2003 Toerisme; Kiezen voor de kust en steden en cultuur

Staatssecretaris Karien van Gennip van Economische Zaken heeft de Tweede Kamer een "Vernieuwde Toeristische Agenda" toegestuurd waarin zij aangeeft zich te gaan concentreren op een aantal speerpunten en scherper te willen kiezen voor het inkomend toerisme, zonder het belang van het binnenlands toerisme uit het oog te verliezen. De speerpunten waar de Staatsecretaris voor kiest zijn de stedelijk-culturele omgeving, de kust, grootschalige evenementen en het zakelijk reisverkeer.

Staatssecretaris van Gennip heeft gekozen voor een twaalftal actiepunten om invulling te geven aan het positioneren van Nederland als aantrekkelijke bestemming op een beperkt aantal markten waar het groeipotentieel het grootst is. Belangrijk is verbetering van het aanbod dat de grootste bijdrage levert aan een verdere groei van het inkomend reisverkeer.

De actiepunten lopen van het opzetten van een voorbeeldproject samen met één van de badplaatsen om een kwaliteitsslag te maken tot het opzetten van een meerjarige programmering van grote evenementen omdat daar heel veel buitenlandse toeristen op af komen. De promotie en samenwerking van alle betrokkenen begint al dit jaar vorm te krijgen rond het Rembrandt-jaar 2006. Er zal een plan van aanpak worden ontwikkeld om Nederland weer te laten stijgen naar de zesde plaats op de internationale ranglijst van congresbestemmingen. Nederland is op die lijst gedaald van de zesde plaats in 1995 tot de tiende in 2002.

Daarnaast zal er een toeristische benchmark komen naar de stedelijk-culturele omgeving in ons land vergeleken met andere bestemmingen in noordwest Europa en een onderzoek worden gedaan naar de promotie-activiteiten van overheden in andere (ons omringende) landen. Bovendien zal een onderzoek worden uitgevoerd naar de betekenis en de ontwikkeling van het seniorensegment in binnen- en buitenland.

Staatssecretaris van Gennip zal de synergie tussen de beleidsterreinen toerisme, handels- en exportbevordering en buitenlandse investeringen vergroten, waarin ook past het verbeteren van de exportmogelijkheden van het aan het toerisme gerelateerde bedrijfsleven.

Uit analyse blijkt dat 10 miljoen buitenlandse bezoekers in ons land 8,2 miljard Euro besteden, waarvan zo'n 70 % aan de kust en in de stedelijk-culturele omgeving.

De binnenlandse vakantiebestedingen bedragen 2,9 mrd Euro en de binnenlandse component van het uitgaande reisverkeer bedraagt 2,5 mrd Euro. (bron: Min. EZ)

Meer informatie over de regio Kop van Noord-Holland kunt u vinden op de website van de Regionale VVV Kop van Noord-Holland, www.vvvkopvannoordholland.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna