Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 09 Oktober 2003 Natuurprogrammas EcoMare herfstvakantie

In de herfstvakantie organiseert EcoMare diverse educatieve programma's, deels in het museum, deels in de Texelse natuur.

Kinderprogrammazeehond binnenstebuiten

Vooraf reserveren bij EcoMare, kosten 4,50 euro. Voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Op 14 oktober (die dag ook Duits), 16, 22 oktober om 14.00 uur.

Bij dit programma kom je van alles te weten over de zeehond en hoe hij leeft. Ook nemen we een kijkje achter de schermen van de opvang!

Op pad met de Schemerschim<

Vooraf reserveren bij EcoMare, kosten 4,50 euro. Nederlandstalig natuurprogramma voor kinderen van 8 t/m 11 jaar. Op 16 oktober om 19.00 uur.

Tijdens de schemering ontmoeten we de schemerschim, die ons mee neemt in de nacht en ons wijst op alle veranderingen in de overgang van dag naar nacht.

Verwonderwandeling<

Vooraf reserveren bij EcoMare, kosten 4,50 euro. Nederlandstalig natuurprogramma voor mensen van 7 t/m 90 jaar. Op 15 oktober om 14.00 uur.

Een Verwonderwandeling is een verkenningstocht door de natuur waarbij alle zintuigen worden gebruikt.

Familieprogramma op het wad bij de Krassekeet

Vooraf reserveren bij EcoMare, kosten 4,50 euro. Ook in het Duits. Op 13 oktober om 16.00 uur.

We lopen over de bodem van de zee, bekijken wat er allemaal in die bodem leeft en krijgen het 'wadgevoel'. Ook vissen we met garnalennetjes in de geul en zoeken naar de beesten bij de dijk.

Paddestoelenexcursie

Vooraf reserveren bij EcoMare, kosten 4,50 euro. Ook in het Duits. Op 14, 16, 21, 23 oktober om 14.00 uur.

Wadexcursie

Vooraf reserveren bij EcoMare of bij de Waddenwinkel in Den Burg, kosten volwassenen 4,50 euro / kinderen tot 12 jaar 2,25 euro. Ook in het Duits.

Op 13 oktober om 16.30 uur, 14 en 15 oktober om 17.00 uur, 21 oktober om 10.30 uur, 22 oktober om 12.00 uur, 23 oktober om 13.00 uur.

U loopt over de bodem van de zee en ervaart het wadgevoel: zelf het slik voelen, kokkels opsporen of luisteren naar de geheimzinnige geluiden van het wad.

Natuurjutten

Vooraf reserveren bij EcoMare, kosten 4,50 euro. Ook in het Duits. Op 16 oktober om 15.00 uur, 23 oktober om 10.00 uur.

Je kunt niet zomaar zien wat er zich in en op zee afspeelt, maar aanspoelsels lichten wel een tipje van de sluier op. Aanspoelsels op het strand worden bekeken. (Bron: EcoMare)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna