Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 30 Juli 2003 Expositie keramiek beelden

In het gemeentehuis aan de Oostwal 2 in Tuitjenhorn worden steeds exposities gehouden. Op dit moment is een expositie te zien van keramiek beelden van Thea Leo uit Wieringerwerf.

Keramiste Thea Leo studeerde in 1987 met keramiek af aan de "Witte Lelie" te Amsterdam. Haar belangstelling voor dit mooie en uitdagende vak nam na die tijd alleen maar toe.

In 1997 richtte zij een bescheiden atelier in, waar zij zich intensief met alle facetten van het vak ging bezighouden. Elke indruk, beweging, ervaring kan aanleiding zijn tot een vertaling in klei. De mogelijkheden en moeilijkheden van het materiaal vormen steeds een nieuwe uitdaging. Thea is een keramiste met een geheel eigen stijl, hoekig en vloeiend tegelijk, scherp maar ook weer rond.

De beelden worden hol opgebouwd met rolletjes klei en zorgvuldig afgewerkt voordat ze de oven ingaan om bisquit te worden gebakken. Vervolgens worden de meeste beelden geglazuurd en op steengoed temperatuur afgebakken. Daarnaast is het experimenteren met smoor en raku technieken een regelrechte uitdaging voor Thea.

Openingstijden

De expositie staat opgesteld in de Burgerzaal van het gemeentehuis aan de Oostwal 2 in Tuitjenhorn. U kunt de expositie tijdens openingstijden van het gemeentehuis bezoeken. Deze zijn van 9.00 tot 12.00 uur. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna