Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 17 Juli 2003 Realisatie kinderspeelplaats stap dichterbij

Waddenhaven Texel heeft een subsidietoezegging gekregen van Ä 21.500,00 van Kop & Munt, het Regionaal Economisch Stimuleringsprogramma voor de Kop van Noord-Holland.

De provincie Noord-Holland had al eerder een gelijk bedrag toegezegd zodat nu 50% van de begrootte investering is gedekt. De andere 50% komt van de Stichting Waddenhaven Texel en de Gemeente Texel.

Volgens Kop & Munt vergroot het project de toeristische aantrekkelijkheid van Texel in het algemeen en die van het havengebied in het bijzonder. Realisatie van een kinderspeelplaats betekent specifiek voor de watersport een toename van de aantrekkingskracht van Waddenhaven Texel. Daardoor zal naar verwachting de gemiddelde verblijfsduur toenemen en het bezoek wordt gestimuleerd wat een positief effect heeft op de werkgelegenheid en de eilandeconomie.

Het bestuur van Waddenhaven Texel is bijzonder ingenomen met de bijdrage van Kop & Munt. Voorzitter Jook Nauta; "Ook bij de realisatie van ons havengebouw is met succes een beroep gedaan op de fondsen van Kop & Munt. Dankzij deze bijdragen zijn wij in staat extra kwaliteit te gaan bieden. Kop & Munt toont zich betrokken bij de economische ontwikkelingen op Texel en stimuleert ook daadwerkelijk met substantiele bijdragen. Daar zijn we erg blij mee"

Innovatief en educatief karakter

De kinderspeelplaats zal zich in meerdere opzichten onderscheiden. Het project bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel bestaat uit spelelementen voor met name jonge kinderen. De spelelementen bevatten natuurkundige en nautische constructies die voor kleinere kinderen niet alleen een hoge attractie waarde bezitten maar tevens een avontuurlijk en leerzaam karakter hebben.

Het tweede onderdeel is voor kinderen van 10 tot 20 jaar en bestaat uit nautische en cultuurhistorische elementen, afgeleid van de VOC-tijd op Texel en de fortificaties rond Oudeschild. Naast actie en avontuur is er ook aandacht voor de geschiedenis met bewustwording van de historie rond de Rede van Texel. Op deze wijze wordt speelse aansluiting gezocht bij de belangrijke historische exposities op dit gebied in het nabijgelegen Maritiem- en Juttersmuseum. Water zal in het speelgebied ook een rol spelen. Het geheel zal het karakter krijgen van een Nautisch Kwartier en als zodanig ook worden gepresenteerd.

Ontwikkeling havengebied 2e fase

De kinderspeelplaats maakt deel uit van de 2e fase ontwikkeling Havengebied Oudeschild. De gemeente Texel beoogt met deze 2e fase een verdere vergroting van kwaliteit en attractiviteit met als doel het havengebied verder te ontwikkelen tot een bijzondere toeristische trekpleister. Voor deze 2e fase is onder regie van de gemeente Texel een brede werkgroep/stuurgroep in het leven geroepen die voor het hele havengebied een 5-tal deelplannen heeft voorbereid. De ontwikkeling van een bijzonder kinderspeelgebied is een van deze vijf planonderdelen.

Nadere informatie:
Mevr Vera van Vuuren, programmamanager Kop en Munt, tel 0223-661373,
Dhr Jook Nauta, voorzitter Stichting Waddenhaven Texel, 0222-314184

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna