Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 10 Juni 2003 Erfgoed 2003 Trofee, prijs voor het mooiste erf in Noord-Holland

Bent u bezitter van een waardevol erf met leibomen, heggen, windsingels, hoogstamfruitbomen of andere beplantingen? Heeft uw erf een moestuin of siertuin? En ligt er een veedrinkplaats of poel? Of misschien heeft u een potstal, bakhuis op ander cultuurhistorisch gebouwtje op het erf. Of zijn er schuil- en nestgelegenheid voor dieren als zwaluwen, uilen, egels, vlinders en salamanders.

Schrijf uw erf dan nù in voor de Erfgoed 2003 Trofee. Deze prijs voor het mooiste boerenerf in Noord-Holland, zal Landschap Noord-Holland dit najaar opnieuw uitreiken. De Erfgoed 2003 Trofee sluit aan bij het Jaar van de Boerderij.

Waarom een beloning voor een boerenerf? Nederland beschikt over prachtige historische boerderijen èn erven. Het zijn vaak stukjes cultuurhistorisch en landschappelijk erfgoed, die echter uit het landschap dreigen te verdwijnen. Boerenerven bepalen mede hoe het platteland eruit ziet, zijn aantrekkelijk (en noodzakelijk) voor mens, plant en dier en daarom bijzonder waardevol.

Met de Erfgoed 2003 Trofee vraagt Landschap Noord-Holland dan ook de aandacht van boeren en particuliere eigenaren voor de landschappelijke, ecologische en cultuurhistorische waarden van de boerenerven.

Iedereen die denkt dat zijn erf kanshebber is om de Erfgoed 2003 Trofee te winnen, kan informatie en een aanmeldingsformulier opvragen bij het secretariaat van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-662244. De sluitingsdatum van aanmelden is op donderdag 10 juli. Een jury van deskundigen beoordeelt de inzendingen. De uitreiking van de Erfgoed 2003 Trofee vindt plaats op vrijdag 10 oktober.

De trofee bestaat uit een fraai vormgegeven Erfgoed 2003-gevelschild. Voormalig Landschapsbeheer Noord-Holland heeft de trofee twee keer eerder uitgereikt, in 1997 en 1999.

De Postcodeloterij heeft de organisatie van de Erfgoed 2003 Trofee financieel mede mogelijk gemaakt.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna