Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 05 Juni 2003 Schriftelijke voorverkoop beste regio-evenement Karavaan 2003 begint

De voorverkoop van alle betaalde voorstellingen tijdens Karavaan 2003 is begonnen, dat onlangs door de Stichting Nationale Evenementen-prijzen werd uitgeroepen tot beste regio-evenement van het jaar 2003. Karavaan reist met grote en kleine voorstellingen van 17 juli tot 17 augustus 2003 door Noord-Holland en komt dit jaar langs de gemeenten Alkmaar, Anna Paulowna, Bergen, Den Helder, Hoorn, Medemblik, Schagen en Zijpe. Het informatieboekje met een overzicht van alle voorstellingen is te verkrijgen bij o.a. gemeentehuizen, bibliotheken en VVV's in de Kop van Noord-Holland of op te vragen bij Kunst en Cultuur Noord-Holland via 023 531 91 39.

Een greep uit de voorstellingen

Dit jaar is Odyssey, een productie van Beppie Blankert en Louis Andriessen, te zien in Hoorn. Vier sopranen, drie dansers en een actrice interpreteren Homerus' epos op de eigenzinnige wijze die we van Blankert en Andriessen mogen verwachten. Het jonge theatergezelschap Compagnie Dakar speelt Ibsen's Vrouw van de Zee. Verder staan er in Karavaan 2003 ook twee jongerenproducties. Danstheater AYA met de jongeren-voorstelling (vanaf 16 jaar) Drijfzand en Unieke Zaken met de jeugdvoorstelling (vanaf 6 jaar) Klas. Voortgekomen uit de 'De La Guarda' traditie spelen acteurs, acrobaten en dansers van Kris Niklison's Theatre Company de productie The Neverlands. Het gezelschap Blond en Blauw brengt Fidessa, gebaseerd op Louis Couperus' gelijknamige boek. Uiteraard is er tijdens Karavaan ook veel Nederlands en internationaal straattheater te zien.

Karavaan beste regio-evenement 2003

Onlangs werd Karavaan door de Stichting Nationale Evenementenprijzen uitgeroepen tot beste regio-evenement van het jaar 2003. Volgens het juryrapport is Karavaan 'een buitengewoon mooi regio-evenement'. 'Cultuur wordt bij de mensen gebracht op vaak zeer verrassende locaties en gericht op een breed publiek van alle leeftijden'.

Met het bestelformulier in het informatieboekje of via de website www.karavaan.nl kunnen kaarten besteld worden. Vanaf 1 juli start de telefonische verkoop. Het speciale reserveringsnummer 023 553 14 84 is geopend van ma t/m vr van 12.00 tot 16.00 uur (ook op de zaterdagen 9 en 16 augustus). Verdere informatie is te vinden in de festivalkrant van Karavaan 2003. Deze verschijnt op 2 juli 2003 als speciale bijlage bij alle edities van het Noordhollands Dagblad. Vanaf eind mei kan de website (www.karavaan.nl) bezocht worden.

Meer evenementen in de regio Kop van Noord-Holland kunt u natuurlijk op de website van de Regio VVV vinden, www.vvvkopvannoordholland.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes varirend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
d site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna