Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 15 April 2003 Dorus Rijkers in de startblokken

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers opent op 27 mei voor het eerst zijn deuren. Het museum verhuisde het afgelopen half jaar vanaf het Bernardplein, naast schouwburg De Kampanje, naar de Zuidwesthoek van de Oude Rijkswerf Willemsoord. Het is nu onderdak in de voormalige motorenwerkplaats. Aan de zware constructie van het gebouw en aan de sterke portaalkraan met loopkat, die heel grote motoren moest kunnen verplaatsen, kun je nog zien waarvoor het gebouw is gebruikt.

De portaalkraan met loopkat blijft in de nieuwe inrichting goed zichtbaar en versterkt het stoere karakter van het interieur. De directie en medewerkers van het museum wilden zo graag op 30 april het museum al open stellen voor de inwoners van Den Helder en natuurlijk ook voor die uit de regio en voor toeristen. Het zat er echter niet in. Beter een goede, iets latere start dan een valse, moet de directie hebben gedacht Er staat namelijk nogal wat technische apparatuur in het museum die grondig moet worden getest. En dat testen was niet voor 30 april gereed. Die apparatuur zorgt ervoor dat het museum niet zomaar een museum is waar je eens een keer langs de uitgestalde spulletjes loopt.

Nee, er valt een heleboel te beleven in dit heel leuke museum. Kinderen zullen er niet zijn weg te slaan. Op 27 mei op naar het museum! Hebt u de nieuwbouw zien vorderen vanaf de Zuidstraat? Dan kunt u het resultaat eindelijk eens van dichtbij zien.

Doordat het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers pas eind mei voor het publiek opengaat heeft Willemsoord twee nieuwe attracties tegelijk erbij, want op 6 juni begint op het terrein Kaap Helder, de grote kunstmanifestatie.

Oude Rijkswerf Willemsoord
Weststraat 1
1781 BW Den Helder
Tel. 0223-616100
Fax. 0223-680068
info@ouderijkswerfwillemsoord.nl.

Meer evenementen in de regio Kop van Noord-Holland kunt u natuurlijk op de website van de Regio VVV vinden, www.vvvkopvannoordholland.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna