Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 06 Maart 2003 Elfde Karavaan, Reizend zomerfestival trekt weer rond

Het zomerfestival Karavaan trekt dit jaar van 17 juli tot 17 augustus 2003 door de kop van de Provincie Noord-Holland. Deze elfde editie van Karavaan doet dit jaar de gemeenten Alkmaar, Anna Paulowna, Bergen, Den Helder, Hoorn, Medemblik, Schagen en Zijpe aan. Karavaan is een festival met (veelal openlucht-) theater-, muziek-, mime- en dansvoorstellingen uit binnen- en buitenland op bijzondere locaties. Karavaan voorstellingen zijn geschikt voor jong en oud en bedoeld voor een breed publiek. Henk Schoute, die voor de zevende keer artistieke verantwoordelijkheid voor Karavaan draagt:

"Karavaan is een festival dat van oudsher hoogkwalitatief Nederlands en internationaal straattheater biedt, maar daarnaast heb ik de afgelopen jaren gestreefd naar een accentverschuiving richting dans-op-straat en jeugdprogrammering. Bovendien zijn in Karavaan de laatste jaren ook locatievoorstellingen te zien: speciaal voor Karavaan gemaakte producties, die door de plek waar ze gespeeld worden een zomerse meerwaarde krijgen. Het publiek zit in een duinpan, boerderij of botenloods en laat zich verrassen door een voorstelling die op een late zoele zomeravond gespeeld wordt. Ook als de regen bij bakken neervalt zie je toch dat er dat speciale 'Karavaan' gevoel, dat zo bij zomerfestivals als deze hoort, ontstaat. Ik ben geweldig blij dat het gelukt is de 'Odyssey' productie van Beppie Blankert en Louis Andriessen (uitsluitend te zien in Hoorn) in Karavaan te krijgen: vier sopranen, drie dansers en een actrice interpreteren Homerus' epos op de eigenzinnige wijze die we van Blankert en Andriessen mogen verwachten."

Schoute programmeert in Karavaan 2003 ook twee jongerenprodukties, Danstheater Aya, met de jongerenvoorstelling 'Drijfzand' en Unieke Zaken met de jeugdvoorstelling 'Klas'. Ook het jonge theatergezelschap Compagnie Dakar is opnieuw in Karavaan te zien: speelde het gezelschap eerder Tsjechov's 'Meeuw' en Von Horvath's 'Kasimir en Karoline', in 2003 neemt Compagnie Dakar Ibsen's 'Vrouw van de Zee' op het repertoire.

Andere hoogtepunten in Karavaan 2003: Voortgekomen uit de 'De La Guarda' traditie spelen acteurs, acrobaten en dansers van Kris Niklison's Theatre Company de productie 'Neverlands'. Het gezelschap Blond en Blauw brengt een muziektheaterproductie 'Fidessa', gebaseerd op Louis Couperus' gelijknamige boek. De opening van Karavaan, zoals altijd een feestelijk, muzikaal publieksfeest, is dit jaar in de Gemeente Zijpe (Petten) op 17 juli. Uiteraard is er in Karavaan ook veel Nederlands en internationaal straattheater. Alle exacte informatie is te vinden in de festivalkrant met het volledige Karavaanprogramma (waaronder ook alle straattheaterdagen) die eind juni verschijnt als speciale bijlage bij het Noordhollands Dagblad. De krant kan ook kosteloos opgevraagd worden bij Kunst en Cultuur Noord-Holland, tel. 023 - 553 14 84. Het programmaboekje met een overzicht van alle betaalde voorstellingen is vanaf begin juni beschikbaar en kan op hetzelfde telefoonnummer aangevraagd worden. Vanaf half juni kan de website (www.karavaan.nl) bezocht worden.

Meer evenementen in de regio Kop van Noord-Holland kunt u natuurlijk op de website van de Regio VVV vinden, www.vvvkopvannoordholland.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna