Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 12 Februari 2003 EcoMare houdt Open Dag op zondag 16 februari

Op zondag 16 februari houdt EcoMare Open Dag. Van 9.00 tot 17.00 uur is de toegang gratis en zijn er allerlei activiteiten.

Zoals altijd worden om 11.00 en 15.00 uur de zeehonden gevoerd, waarbij de dierverzorger een uitgebreid verhaal vertelt over deze zeezoogdieren. In de zeehondenopvang worden drie rondleidingen achter de schermen gegeven en tijdens twee andere rondleidingen wordt de techniek van de watertoevoer bekeken. Wie geluk heeft ziet hoe de vissen worden gevoerd, wat op deze speciale dag een aantal keer zal worden gedaan.

In het restaurant kunnen kinderen op verschillende manieren creatief aan de gang. Een band verzorgt hierbij muzikale begeleiding.

Om 12.00 en 14.00 uur beleeft Jonas Jan een spannend avontuur in de poppenkast en tussendoor kunnen kinderen zich uitleven op een springkussen. Voor de kinderen is er ook nog een speurtocht door het hele museum.

In het veldwerkcentrum De Slinger zal een oude film met voormalig directeur Gerrit de Haan worden vertoond en staan opgezette dieren en fossiele botten klaar om aangeraakt te worden. Onder microscopen kunnen kleine zeewezens worden bewonderd.

De eerste rondleiding begint al om 10.00 uur en de groepsgrootte van de rondleidingen is beperkt, dus het loont de moeite om vroeg te komen! (Bron: EcoMare)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna