Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 05 Februari 2003 Museumhaven Willemsoord

De Stichting Nautische Monumenten te Den Helder, opgericht op 21 juni 1991, richt zich onder meer op de ontwikkeling, het beheer en de exploitatie van nautische monumenten die direct of indirect een nauwe binding hebben met het rijke maritieme verleden van de Kop van Noord-Holland.

Daarnaast vervult de Stichting een coordinerende rol bij de inrichting van Museumhaven Willemsoord in de grachten grenzend aan het terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord.

Hierbij wordt nauw samengewerkt met de bij de Stichting aangesloten organisaties die de nu reeds in het bezit zijnde varende monumenten beheren.

De Stichting Nautische Monumenten weet zich gesteund door een grote groep enthousiaste en deskundige vrijwilligers die de nodige hand- en span- diensten verrichten.

Vanaf december 2002 beschikt de Stichting ten behoeve van de Museumhaven Willemsoord over een eigen onderkomen in het prachtige gerestaureerde Gebouw 73 op de Oude Rijkswerf Willemsoord.

Stichting Nautische Monumenten DEN HELDER

p/a Oude Rijkswerf Willemsoord
Weststraat 1
1781 BW Den Helder
telefoon 0223-616100
fax 0223-680068
www.museumhavenwillemsoord.nl

Meer over toeristische informatie over de regio Kop van Noord-Holland kunt u natuurlijk op de website van de Regio VVV vinden, www.vvvkopvannoordholland.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna