Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 03 Februari 2003 Tentoonstelling Boerderijen in Noord-Holland

Cultuurgedeputeerde Enno Neef opent op maandag 3 februari 2003 de tentoonstelling 'Boerderijen van Noord-Holland' in het provinciehuis, Dreef 3 in Haarlem.

Van maandag 27 januari tot en met dinsdag 25 februari 2003 is in het provinciehuis een tentoonstelling ingericht in het kader van 'Het jaar van de boerderij'. De expositie is op werkdagen te bezichtigen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Landelijk is 2003 uitgeroepen tot 'Het jaar van de Boerderij'. Veel historische boerderijen verliezen hun oorspronkelijke functie, worden gesloopt of ingrijpend verbouwd. Dat betekent een onherstelbaar verlies van cultuurhistorische waarden en een ernstige verarming van het landschap.

Daarom is het belangrijk op een verantwoorde manier met de historische boerderijen om te gaan. Het Jaar van de Boerderij is een landelijk project dat, gericht op de toekomst, een bijdrage wil leveren aan het behoud van historische boerderijen en hun cultuurhistorische en landschappelijke waarden.

In het voor ons liggende jaar worden tal van activiteiten en tentoonstellingen georganiseerd in het kader van dit thema. De tentoonstelling in het provinciehuis, die tot stand kwam in samenwerking met de Boerderijenstichting Noord-Holland, laat iets zien over de zorg, het beheer en behoud van boerderijen en brengt in beeld op welke wijze de provincie Noord-Holland daar aandacht voor heeft.

De tekenaar Wil de Bie werd gevraagd een aantal kenmerkende boerderijen in beeld te brengen. Daarnaast zullen werken uit de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland te zien zijn, die de boerderij als onderwerp hebben. (bron: prov. nh)

Meer evenementen in de regio Kop van Noord-Holland kunt u natuurlijk op de website van de Regio VVV vinden, www.vvvkopvannoordholland.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna