Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 15 december 2000 Nieuwe Cultuurnota 2001-2004 nadert voltooiing

De nieuwe Cultuurnota is vandaag met een paar kleine wijzigingen besproken door Gedeputeerde Staten. De nota is een combinatie van behoud en vernieuwing. Zo wordt ruime aandacht besteed aan de drie provinciale kerntaken cultuurbehoud, cultuurparticipatie en cultuureducatie. Daarnaast diept de nota de drie speerpunten rond het begrip integratie uit: cultuur en ruimtelijke inrichting, cultuur en stedelijke vernieuwing en cultuur en economie. En wil de provincie beter op nieuwe ontwikkelingen in kunnen spelen. Daarom gaat de nota uit van meer flexibiliteit in de toewijzing van budgetten. Ook voor Research en Development is geld gereserveerd. De provincie trekt de komende vier jaar f 58 miljoen per jaar uit voor cultuur in Noord-Holland.

Ten opzichte van het oorspronkelijk ontwerp worden een paar kleine veranderingen doorgevoerd. De belangrijkste zijn:

Kunsteducatie
Veranderingen in de provinciale steunfunctie kunsteducatie: in samenwerking met het veld wil de provincie werken aan centrale beleidsmatige aansturing. De provincie vraagt meer aandacht voor vraaggericht werken en regionaal maatwerk in de kunsteducatie. Om deze veranderingen te kunnen doorvoeren is voor 2001 f 200.000,= beschikbaar.

Beeldende Kunsten en Culturele Planologie
De provincie wil dat beeldende kunstbeleid intensiever gaat samenwerken met ruimtelijke inrichting en stedelijke vernieuwing. De spreiding en toegankelijkheid van beeldende kunst in de provincie wordt toegevoegd als belangrijk aandachtspunt in het beeldend kunstbeleid. Deze toevoeging is nodig omdat de provincie het geld hiervoor haalt uit een pot waar tot op heden tien kunstuitlenen uit worden gesubsidieerd. GS constateren dat de activiteiten van de kunstuitlenen steeds verder af komen te liggen van de provinciale kerntaken cultuurparticipatie en cultuureducatie. De provincie wil met ingang van 2002 in ieder geval f 300.000,= gaan gebruiken voor de regeling Beeldende Kunsten en Culturele Planologie.

Tenslotte is een gelegenheidsconstructie gevonden voor jeugdtheatergroep Unieke Zaken.

De provincie stelt voor in samenwerking met de gemeente Alkmaar jaarlijks een bedrag van respectievelijk f 45.000,= en f 35.000,= te subsidiëren bij wijze van "basissubsidie".

Provinciale Staten hebben het laatste woord. Zij besluiten op 12 februari 2001 over de provinciale cultuurnota 2001-2004. (Bron Prov. NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna