Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 19 October 2001 Tentoonstelling Walter Kleian bij Hollands Kroon

WIERINGERWERF - Walter Kleian, fotograaf uit Wervershoof, exposeert het laatste kwartaal van 2001 in het waterschapshuis van Hollands Kroon. Voor de tentoonstelling heeft hij zeventien prachtige landschapsfoto’s uitgezocht. Het terugkerende thema is water. Kleian: "Het was niet moeilijk om een expositie samen te stellen voor waterschap Hollands Kroon. Ik ben namelijk tot de conclusie gekomen dat mijn foto’s eigenlijk allemaal met water te maken hebben." Dat is niet vreemd als je je bedenkt dat Kleian graag vanuit een bootje op het water fotografeert.

Speciale technieken
Walter Kleian fotografeert al jaren. Hij heeft zelf speciale technieken ontwikkeld. "Ik fotografeer alles analoog. Soms voeg ik wat kleuren toe aan een foto door middel van filters." Een aantal geëxposeerde foto’s is zwart-wit en gemaakt met een infrarood film. Hierdoor krijgt de foto een heel aparte sfeer. Kleian legt de techniek op de volgende manier uit: "Je kunt met infrarood opnames bijvoorbeeld zien of een boom dood is of leeft. Waar zon op het blad schijnt, licht het op en geeft een witte uitstraling."

Herkenbare foto's
Nagenoeg alle foto’s zijn genomen in West-Friesland en in de Wieringermeer. Kleian heeft daar bij de samenstelling van de expositie bewust rekening meegehouden. "Deze foto’s zijn heel herkenbaar voor het publiek."

Eén foto vormt een uitzondering, die is gemaakt op Marken. Het is een afbeelding van wapperende was. "Toen ik de foto had ontwikkeld, miste ik iets maar ik wist niet wat. Een vriend zag de foto en zei spontaan: "Die heb je zeker gemaakt op Marken?" Wat schijnt nou, op Marken en in Volendam gebruiken ze geen knijpers om de was op te hangen. Daar draaien ze twee touwen in elkaar en daartussen hangen ze de kleren."

Wolkenpatronen
Kleian’s favoriete plek is een dijkje aan de rand van het Robbenoordbos. "Soms zit ik wel drie uur op die dijk, te wachten op het juiste wolkenpatroon. Of op de schapen, dat ze net zo gaan staan zoals ik wil. En als ik net een foto heb gemaakt van een prachtige rietkraag en ik zie even later, als ik terug naar huis rijd, wolken vanaf het IJsselmeer de polder indrijven, dan keer ik om. Ik houd van wolken op een foto."

Wolken, water, wind; het werk van Walter Kleian is tot en met eind december 2001 te bewonderen in het kantoor van waterschap Hollands Kroon, Ir.Smedingplein 1 in Wieringerwerf. Het gebouw is op werkdagen geopend van 09.00 - 12.00 uur en van 13.30 - 16.00 uur.

Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna