Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 15 februari 2018 Raad van State stelt gemeente Schagen in het gelijk

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - In navolging op de Rechtbank van Noord-Holland heeft ook de Raad van State de gemeente Schagen in het gelijk gesteld in een zaak die was aangespannen door De Beleving BV in Callantsoog. Woensdag 7 februari 2018 heeft de Raad van State deze uitspraak gedaan.

De gemeente had een aanvraag om een horecavergunning buiten behandeling gesteld.

De reden daarvoor was dat De Beleving niet voldeed aan het herhaalde verzoek om essentiële stukken aan te leveren. De rechtbank oordeelde dat de gemeente de aanvraag terecht buiten behandeling had gesteld. De Beleving ging in hoger beroep bij de Raad van State. Die heeft nu uitspraak gedaan en eveneens de gemeente Schagen in het gelijk gesteld.

Burgemeester Marjan van Kampen geeft aan dat in het belang van een goed ondernemersklimaat de gemeente moet kunnen toetsen of een aanvrager van een horecavergunning aan alle eisen voldoet. Daarvoor is het noodzakelijk dat de aanvrager alle relevante informatie aan de gemeente verstrekt.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl