Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 31 januari 2018 Folder voor startende horeca-ondernemers in Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Het is niet altijd makkelijk voor een ondernemer om de weg te vinden in het woud van regelgeving. Vooral nieuwe ondernemers missen een compleet beeld van wat nodig is voor zij kunnen beginnen.

Voor startende horeca-ondernemers heeft gemeente Schagen nu een folder (hieronder te downloaden) en een informatiepagina www.schagen.nl/leven-ondernemen/een-horecabedrijf-starten_45326/, die hen op weg helpt.

De ervaring bij de gemeente is dat (startende) horeca-ondernemers vaak niet op de hoogte zijn aan welke regelgeving en eisen zij moeten voldoen. De noodzakelijke vergunningen zijn veelal het sluitstuk van hun aanloop. Deze worden bij de gemeente pas op het laatste moment aangevraagd. Zonder vergunningen kan een horecazaak echter niet open. Teleurstelling over uitstel of afstel van opening ligt dan vaak op de loer. De folder is er mede dankzij horeca-ondernemers gekomen.

Samen met startende horeca-ondernemers begon de gemeente een Lean-traject (efficiënter en sneller werken). Hieruit kwam naar voren dat het helpt als er een goede informatievoorziening vooraf is. Sterker nog, het is van groot belang voor de ondernemer. Dat leerde de gemeente desgevraagd ook van startende ondernemers. De folder voorziet nu in die informatievoorziening. In volgorde staat wat een ondernemer moet doen voor hij kan beginnen. Het is daarmee ook een handig naslagwerk en hulp. Het helpt de ondernemer om de zaken goed en zo volledig mogelijk te regelen.

De folder is gratis en ligt bij het ondernemersloket en de balie van het gemeentehuis. Ook de Kamer van Koophandel, banken in de regio en horeca-makelaars ontvangen de folder om te verspreiden. Instellingen die ook de folder wensen voor hun cliënten, kunnen contact opnemen met de gemeente Schagen, afdeling Ruimte, taakveld VBW (Vergunningen en Bijzondere Wetten). Die zal dan folders toesturen.

Andere ondernemers

Ook (startende) ondernemers in andere sectoren kunnen vragen hebben of startproblemen. Gemeente Schagen heeft een Ondernemersloket, dat bedrijven ondersteunt. Dat doet de gemeente met reden, want zo bevorderen we de werkgelegenheid. Meer informatie is te vinden op onze pagina Ondernemersloket www.schagen.nl/leven-ondernemen/ondernemersloket-schagen-bedrijfscontactfunctionaris_43871/

De folder is te downloaden via www.schagen.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl