Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 19 mei 2017 Internetconsultatie uitbreiding btw-herzieningsregels voor kostbare diensten van 18 mei tm 15 juni 2017

rijksoverheid logo Bron: Rijksoverheid - Het ministerie van Financiën heeft een internetconsultatie geopend over de voorgenomen uitbreiding van de btw-herzieningsregels voor zogenoemde kostbare diensten.

Onder de zogenoemde kostbare diensten worden diensten verstaan die aan een ondernemer worden verricht en door die ondernemer over langere tijd binnen zijn onderneming worden gebruikt. Deze diensten worden doorgaans op de balans geactiveerd en over meerdere jaren afgeschreven. Daardoor vertonen deze diensten dezelfde kenmerken als investeringsgoederen binnen de onderneming.

Anders dan bij de levering van investeringsgoederen, voorziet de btw-herzieningsregeling niet in de mogelijkheid om de aftrek van btw op de ingekochte diensten gedurende enkele jaren aan te passen aan het gebruik dat van die dienst wordt gemaakt voor btw-belaste of van btw-vrijgestelde prestaties.

Toch kunnen deze diensten grote investeringen betreffen, zoals bijvoorbeeld de verbouwing van een bedrijfspand die voor de omzetbelastingwetgeving als een dienst kan worden geduid. Met het voorstel wordt het mogelijk om - net als bij de aankoop van een investeringsgoed- ook de aftrek van de btw te herzien (corrigeren) naar gelang het gebruik dat van dergelijke diensten wordt gemaakt.

Reageren kan op www.internetconsultatie.nl/kostbarediensten in de periode van 18 mei 2017 tot en met 15 juni 2017.

Reacties worden na afloop van de consultatie alleen gepubliceerd als de inzender daarmee instemt. Reacties van organisaties worden altijd gepubliceerd.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl