Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 26 april 2017 ILT controleert campings op legionella

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat controleren of campings voldoende doen om te voorkomen dat legionellabacterie kan aangroeien in hun drinkwaterinstallatie. Campings zijn hiertoe bij wet verplicht. Ongeveer de helft van de campings doet dat goed. De andere helft scoort slecht. De ILT wil de naleving onder campings verhogen.

Eigenaren en exploitanten van campings krijgen een brief met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Aan de hand van deze vragenlijst bepaalt de ILT welke campings een bedrijfsinspectie krijgen. Is de vragenlijst niet volledig ingevuld, dan is dit altijd aanleiding voor inspectie. Als de antwoorden aanleiding geven tot twijfel, volgt eveneens een inspectie.

Campings zijn verplicht om een risicoanalyse te laten opstellen, die inzicht geeft in de risico's in hun drinkwaterinstallatie voor de groei van legionella.

Op basis daarvan moeten ze een beheersplan opstellen, met wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse beheersmaatregelen. Daarbij hoort bijvoorbeeld het nemen van watermonsters, meten van de temperatuur en spoelen van de leidingen.

Eerder controleerde de ILT onder meer hotels, pensions, sauna's, jachthavens en truckstops. Naast deze specifieke controles inspecteert zij het hele jaar door onder meer ziekenhuizen en zorginstellingen op het beheer van legionella. De legionellabacterie kan bij inademing griep of de veteranenziekte (ernstige longontsteking) veroorzaken. Jaarlijks zijn er ruim 6000 meldingen van normoverschrijdingen van de legionellabacterie in Nederland.

Meer informatie:

www.ilent.nl/inspectiecampings (bron: De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT))

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl