Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 07 februari 2017 Ondernemers en gemeente Den Helder werken aan lichtere regels in het Stadshart

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Maak terrassen voor lege winkelpanden mogelijk, evenementvergunningen eenvoudiger en denk nog meer met de ondernemers mee. Drie duidelijke adviezen van ondernemers uit de binnenstad aan de gemeente Den Helder.

De gemeente had ondernemers namelijk gevraagd na te denken over het eenvoudiger maken van regels in het Stadshart. Afgelopen woensdag was de slotbijeenkomst.

Wethouder Lolke Kuipers: "We zijn nu al een paar jaar bezig met opknappen van de binnenstad. Dat gaat goed, het centrum van Den Helder wordt steeds mooier en sterker. En met veel ondernemers gaat het weer goed. De weg omhoog lijkt gevonden. Samen willen we graag dat het echte winkelhart levendiger wordt. We willen het ondernemen in binnenstad aantrekkelijker maken. Dat kan onder meer door bepaalde regelgeving tijdelijk te verlichten of te vereenvoudigen. Zodat de ondernemer meer tijd en energie aan de winkel kan besteden."

Frans Buurman (ondernemer in de binnenstad en lid van pilotgroep): "Ik vond het positief dat de gemeente meedenkt om het ondernemen in de binnenstad aantrekkelijker te maken. Ook snappen we nu ook de wegingen van de gemeente om dingen niet te doen en waar regelgeving vandaan komt. Het was heel positief om met de gemeente samen te werken in plaats van tegenover elkaar te staan."

De werkgroep van winkeliers, horecaondernemers en eigenaren in de binnenstad wilden niet alleen maar mínder regels. In de winkelstraten mag het reclamebeleid van hun soms best wat strenger. Het is nu soms een kermis op straat. Het zou wel fijn zijn als de gemeente het handhaven wat vriendelijker en begripvoller gaat doen. Meer en betere communicatie met elkaar dus, ook op dit gebied. Kuipers: "Er was veel positiefs te horen die avond. Ondernemers en overheid die sámen aan het stadshart werken. Ik vind dat mooi om te zien. Na deze pilot willen we dat zeker ook op andere thema's voortzetten. In maart 2017 organiseren we weer een brede ondernemersavond in het Stadshart. Dan presenteert ook de werkgroep hun resultaten aan de andere ondernemers. Als gemeente gaan we direct aan de slag om de wensen ook echt om te zetten in beleid."

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl