Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 24 oktober 2016 Hollands Kroon: Hulp voor agrariërs bij huisvesting seizoenarbeiders

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De herfst heeft zijn intrede gedaan en de natuur doet langzaam een jasje uit. Maar dat betekent niet dat er voor agrariërs een rustige tijd aanbreekt. Er moet nog genoeg gebeuren op het land. Denk bijvoorbeeld aan het rooien van lelies. Voor agrariërs kan dat betekenen dat er seizoenarbeiders moeten worden ingezet.

Wij wijzen u graag op de mogelijkheden rondom de huisvesting van deze tijdelijke werknemers.

Brochure

Zo is er inmiddels een speciale brochure voor werkgevers ontwikkeld, zodat zij precies weten waar hun accommodatie aan moet voldoen. U vindt deze rechts op de pagina, in het groene blok. In de brochure wordt ook ingegaan op de verschillende mogelijkheden voor logies.

Wethouder Theo Meskers: "We zijn blij met de manier waarop de agrarische sector de huisvesting van buitenlandse seizoenkrachten oppakt. Uit de aanvragen die we krijgen wordt duidelijk dat veel werkgevers er serieus mee omgaan. Dat is nodig ook. Arbeidsmigranten verdwijnen niet meer uit onze regionale economie. Daarom willen we voor hun huisvesting geen houtje-touwtje oplossingen, maar een verblijf dat qua veiligheid en kwaliteit de toets der kritiek kan doorstaan; een permanente voorziening voor tijdelijk gebruik. Dat is uiteindelijk in ieders belang. Maar daar is nog niet elke werkgever van doordrongen. Daarom blijven we er scherp op."

Wij treden handhavend op

Soms stuiten we ondanks alles toch nog op niet-vergunde situaties. Bij onveilige situaties grijpen wij direct in. Dat komt gelukkig niet vaak voor. In de meeste gevallen wijzen we op de (on)mogelijkheden en vragen wij de betrokken ondernemer de benodigde omgevingsvergunning aan te vragen. Waar controles, het verstrekken van informatie en het verzoek de benodigde vergunningen aan te vragen niet leiden tot de gewenste situatie, wordt handhavend opgetreden.De meest voor de hand liggende maatregel is het opleggen van een dwangsom.

Neem contact met ons op

Heeft u na het inzien van de brochure nog vragen of ideeën over de mogelijkheden rond het huisvesten van tijdelijke werknemers? Neem dan contact op met ons 'Logies Advies Team'.

De "Brochure logiesaccommodaties voor tijdelijke werknemers" is te vinden op www.hollandskroon.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl