Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 17 juni 2016 25 Juni 2016 Open dag Week van de Akkerbouw - Anna Paulowna en Wieringerwerf

Op zaterdag 25 juni 2016 organiseert de Week van de Akkerbouw voor de tweede keer de Open Dag voor de Nederlandse akkerbouwsector. Op die dag openen akkerbouwbedrijven én toeleverende en verwerkende bedrijven hun deuren. Iedereen die wil weten hoe gewassen zoals aardappelen, granen, suikerbieten en verschillende groenten geteeld en verwerkt worden is dan welkom.

Verschillende activiteiten

Beleven en doen staat centraal op de Open Dag. Met activiteiten als een rondleiding, speurtocht voor kinderen, aardappel stempelen, een rondje op de trekker en proeven van heerlijke akkerbouwproducten ervaren bezoekers zelf hoe dynamisch en innovatief de akkerbouw is.

Akkerspots Kop van Noord-Holland

1. Op Akkerbouwbedrijf Wilms worden pootaardappelen, gele zaai uien en suikerbieten geteeld. Laat je langs de akkers rijden op een platte kar en ontdek welke gewassen op de akker staan en hoe deze groeien. Volg ook een rondleiding over het erf, langs de zonnepanelen en de loods waarin pootaardappelen en zaaiuien bewaard worden. Ook zijn er voor kinderen leuke activiteiten zoals graan duiken, een traptrekker parcours en een springkussen.

2. Op de bezoekboerderij Leven van de Wind worden aardappelen, uien, tarwe en suikerbieten geteeld. De bezoekboerderij organiseert tijdens de Week van de Akkerbouw verschillende activiteiten. Een aantal basisschoolklassen bezoeken de boerderij en bakken samen pannenkoeken na een informatief programma over de herkomst van meel. In de avond worden boerenaanschuifdiners georganiseerd voor geïnteresseerd publiek. Kijk op levenvandewind.com voor meer informatie.

Voor andere akkerspots kunt u terecht op de website van de Week van de Akkerbouw

Contactgegevens:

Akkerbouwbedrijf Wilms
Zwinweg 10, 1761 JJ, Anna Paulowna

Bezoekboerderij Leven van de wind
Oosterterpweg 12, 1771 SJ Wieringerwerf

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl