Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 28 april 2016 Gemeente Texel zoekt deelnemers voor proef mengvormen horeca en detailhandel - aanmelden tm 1 mei 2016

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - De gemeente Texel doet mee aan de pilot reguleren mengvormen horeca/detailhandel, opgestart door de VNG (vereniging Nederlandse gemeenten).

In diverse gemeenten, waaronder de onze, blijkt bij verschillende ondernemers de wens te bestaan om in een winkel ook iets te drinken of te eten aan te kunnen bieden, of in een horecagelegenheid iets te kunnen verkopen, waarbij de tweede activiteit ondergeschikt blijft aan de eerste. De bestaande regels van de Drank- en Horecawet (DHW) laten dit maar beperkt toe. Gemeente Texel zoekt deelnemers die willen meewerken aan dit proefproject.

Proef van beperkte duur

Bij een aantal burgemeesters is de gedachte gerezen dat het wenselijk is om in een paar gemeenten een proef van beperkte duur te organiseren met mengvormen van winkels en horeca. Het gaat om situaties waarbij de traditionele scheidslijn niet meer goed aansluit bij de manier waarop het publiek tegenwoordig graag winkelt en uitgaat. Men kan denken aan het schenken van een glas wijn bij een kookboek in een boekenwinkel, het organiseren van een proeverij in een slijterij of het verkopen van een fles olijfolie in een restaurant. Deze zaken zijn in buurlanden al gangbaar en succesvol, zonder dat er merkbare nadelige effecten op lijken te treden.

Al met al is er voldoende aanleiding om een proef met mengvormen van winkel een horeca te organiseren. Het doel van de proef is na te gaan of de belangen van ondernemers en klanten blijken te worden gediend als tijdelijk meer ruimte wordt geboden om op maatschappelijk verantwoorde wijze in te spelen op de genoemde ontwikkelingen. Daarmee wordt tevens informatie verzameld voor de evaluatie van de DHW in 2017 door het ministerie. Wellicht dat de wetgever zal besluiten de ondernemers in de toekomst wettelijk de ruimte te geven om hun bedrijfsactiviteiten vorm te geven overeenkomstig de mogelijkheden van de proef.

Wilt u deelnemen?

Om de tijdelijke proef te laten slagen, is de gemeente nog op zoek naar enkele deelnemers. De proef loopt van 3 mei 2016 tot 1 april 2016 2017. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich tot en met 1 mei 2016 aanmelden. U kunt hiervoor het bijgevoegde aanmeldingsformulier invullen en e-mailen naar . Het vastgestelde 'Besluit tijdelijke proef reguleren mengvormen winkel/horeca gemeente Texel' en het aanmeldingsformulier zijn te vinden op de gemeentelijke website www.texel.nl (zoekwoord: bekendmakingen).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl