Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 02 augustus 2013 Vanaf 2014 AFM-bevindingen over individuele accountantskantoren openbaar

rijksoverheid logo Bron: Rijksoverheid - Minister van Financiën Dijsselbloem zal de publicatie van de bevindingen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) over individuele accountantskantoren mogelijk maken in het wetsvoorstel Wijzigingswet financiële markten 2014. Dat schrijft Dijsselbloem in een nota naar aanleiding van verslag van de Wijzigingswet financiële markten 2014 aan de Tweede Kamer. Op dit moment zijn de onderzoeksrapporten van de AFM niet te herleiden tot de individuele accountantskantoren. Met deze toezegging komt de minister tegemoet aan de behoefte van de sector en de Tweede Kamer naar meer transparante kwaliteitsinformatie van de AFM over individuele accountantskantoren. De minister loopt hiermee vooruit op de Europese ontwikkelingen. Ook de Europese Commissie zet zich in voor de hervorming van de accountantsmarkt.

De nota naar aanleiding van verslag van de Wijzigingswet financiële markten 2014 gaat ook in op onder meer afwikkelondernemingen, kapitaalbuffers voor banken, bankspaardeposito's en de algemene zorgplicht voor financiële dienstverleners.

De algemene zorgplicht verankert de norm dat financiële dienstverleners het belang van de consument zorgvuldig in acht moeten nemen. Adviseurs dienen te allen tijde te handelen in het belang van de consument. De norm biedt de AFM mogelijkheden eerder in te grijpen bij misstanden in de financiële sector. Het uitgangspunt is dat de AFM optreedt op basis van de bestaande regels in de Wet op het financieel toezicht. Maar wanneer specifieke regels ontbreken of niet geschikt zijn om het voorkomende probleem aan te pakken, biedt de zorgplicht een grondslag om alsnog op te treden tegen misstanden en daarmee (verdere) schade voor consumenten, maar in sommige gevallen ook financiële dienstverleners, te voorkomen. Met de nota naar aanleiding van verslag wordt ook een nota van wijziging aan de Tweede Kamer aangeboden.

Meer informatie op www.rijksoverheid.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl