Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 24 juli 2013 Unieke akkerbouw avond bij Proefboerderij Oostwaardhoeve meer dan geslaagd

Met uitstekend weer bezochten ruim 300 mensen donderdag 18 juli 2013 een unieke open dag akkerbouw bij Proefboerderij Oostwaardhoeve. De open dag werd georganiseerd in samenwerking met Proeftuin Zwaagdijk en LTO Noord. Specialisten van meer dan dertig fabrikanten, handelsbedrijven en zaadbedrijven gaven ís avonds toelichting aan telers bij hun praktijkproeven in allerlei akkerbouwgewassen.ís Middags maakte specialisten van handelsbedrijven in gewasbeschermingsmiddelen en bemesting al een rondgang langs onderzoek van fabrikanten.

Op het proefveld werd een breed scale aan actuele onderwerpen aangesneden.

Bemestingsleveranciers lieten in hun proeven de laatste ontwikkelingen zien in duurzame bemestingsstrategieën in uien, peen, wintertarwe en natuurlijk aardappel. De zaadindustrie gaf tekst en uitleg bij rassenproeven in suikerbieten en uien. De gewasbeschermingsindustrie toonde proeven met aaltjesbestrijding, virusbeperking, onkruidbestrijding en kiemremming. In peen werd een proef met biologische bestrijding van Cavity Spot toegelicht. Ook werden groenbemesters gedemonstreerd. Naast de proeven toonde loonwerkers uit de omgeving Wieringermeer hun nieuwste machines als het gaat om zaaien, oogsten en bemesten.

Verder werd tijdens de open dag een spuitlicentiebijeenkomst georganiseerd voor telers. Altic gaf in het kader hiervan een lezing over een bodemscan en variabele toepassing van bodemherbiciden en poten op variabele afstand.

Daarnaast gaf Agrovision een presentatie over GEWIS, betrouwbare bestrijding door keuze van het juiste spuittijdstip. Kortom voor ieder wat wils tijdens deze open dag.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl