Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 06 juni 2013 Regiowerktop Noord-Holland Noord op 24 juni 2013 in Den Helder

Door technologische en mondiale ontwikkelingen verandert de werkgelegenheidsstructuur van Nederland. Ook de arbeidsverhoudingen veranderen snel. Een stijgend opleidingsniveau, een toenemend aantal zelfstandigen en een toenemende vraag naar arbeidskrachten die flexibel kunnen worden ingezet hebben effect op de economie en de arbeidsmarkt.

Voldoende dynamiek op de arbeidsmarkt en de aanwezigheid van gekwalificeerde arbeidskrachten is essentieel voor de regionale economie. Wat kunnen werkgevers, werknemers, onderwijs- en overheidsorganisaties doen om dit te realiseren? Hoe zorgen we ervoor dat jongeren én ouderen in deze tijd werk vinden en behouden? Hoe stimuleren we de arbeidsmobiliteit en het opleidingsniveau? Hoe vinden we een goede balans tussen flexibilisering en werkzekerheid? En nog belangrijker: hoe organiseren we dit in de regio efficiënt en effectief met elkaar? Deze vragen komen aan de orde tijdens de Regiowerktop.

Ook dit jaar staat er weer een aantal interessante items op het programma. Onder professionele leiding van Hadassah de Boer gaan regionale én landelijke spelers met elkaar in gesprek. De leden van de stuurgroep RPA-NHN geven hun visie op de regionale samenwerking. Ronald Dekker, arbeidseconoombij ReflecT, onderdeel van de Universiteit van Tilburg gaat dieper in de het organiseren van een arbeidsmarktregio en de rol van ondernemers, onderwijs en overheden daarin.

De drie finalisten van Inspireer NHN pitchen om de titel, de samenwerkingsovereenkomst 'Technisch Talent Werkt' wordt ondertekend en het Actieplan Jeugdwerkgelegenheid NHN 2.0 wordt aangeboden aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het volledige programma vindt u op www.rpa-nh.nl

Graag nodigen wij u uit om u te laten inspireren, mee te denken over en mee te bouwen aan een effectieve en moderne arbeidsmarkt in Noord-Holland Noord. De Regiowerktop wordt gehouden op maandag 24 juni 2013 van 14.00 - 17.30 uur met aansluitend een netwerkborrel.

De locatie is de Bazaar, Willemsoord 60e, Rijkswerf te Den Helder. U wordt van harte uitgenodigd om zich hier aan te melden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl