Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 22 april 2013 Hypermoderne practica elektrische energietechniek op Techniekcampus in Den Helder feestelijk geopend

Den Helder - Met een druk op de knop die het startsein vormde voor een lasershow, openden gedeputeerde Economische Zaken Jan van Run van de provincie Noord-Holland, Aad de Wit voorzitter college van bestuur van het ROC Kop van Noord-Holland, Henk Kemkes, directeur van Tetrix Techniekopleidingen en directeur Paul Koop van Quercus Technical Services B.V. op donderdag 18 april 2013 feestelijk de 'Techniekparel Den Helder'.

Techniekcampus in Den Helder

Het onderwijsaanbod van de Techniekcampus in Den Helder is uitgebreid met diverse hoog- en laagspanningstrainingen én explosieveiligheidstrainingen. Dit initiatief is tot stand gekomen doordat ROC Kop van Noord-Holland, Tetrix Techniekopleidingen, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en Quercus Technical Services B.V. hun krachten hebben gebundeld.

Door deze samenwerking beschikt de Techniekcampus in Den Helder nu over state of the art practica op het gebied van de elektrische energietechniek in de regio Noord-Holland Noord. De nieuwe practica maken het mogelijk om diverse cursussen en trainingen (mbo én hbo niveau) op het gebied van elektrische energietechniek aan te bieden. Ook worden zij-instromers klaargestoomd voor de markt, en kunnen bestaande werknemers hun kwalificaties halen en onderhouden. Voor het sterke marien, maritiem en offshore cluster in de regio is het van groot belang dat deze opleiding nu in de Kop van Noord-Holland beschikbaar is.

v.l.n.r. Henk Kemkes, Jan van Run, Aad de Wit, Paul Koop en John Spee met op de achtergrond een gedeelte van de nieuwe practica.
v.l.n.r. Henk Kemkes, Jan van Run, Aad de Wit, Paul Koop en John Spee met op de achtergrond een gedeelte van de nieuwe practica.

Aad de Wit en Henk Kemkes, respectievelijk voorzitter college van bestuur van het ROC Kop van Noord-Holland en directeur Tetrix Techniekopleidingen zijn enthousiast: "Wij willen het bedrijfsleven en onze studenten opleidingen aanbieden die naadloos aansluiten op de behoeften vanuit de markt. De nieuwe faciliteiten bieden unieke kansen. Met de komst van deze practica is de Techniekcampus een hypermoderne faciliteit rijker en kunnen we beter inspelen op de behoefte van bedrijven om hun personeel te certificeren op energietechnisch gebied."

Ook Paul Koop, directeur van Quercus Technical Services B.V. is blij met de samenwerking: "Wij willen met de samenwerking de regio kunnen bedienen en in de energiesector de huidige kloof overbruggen tussen jonge talenten die de school verlaten en de vakbekwaamheidsvraag van bedrijven. Met deze vestiging in Den Helder willen wij een broedplaats zijn voor toptalent."

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl