Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 26 maart 2013 Wierschuur zoekt enthousiaste ondernemer (Wieringen) - informatiebijeenkomst op 18 april 2013 in Hippolytushoef

De provincie Noord-Holland en gemeente Hollands Kroon zoeken naar een enthousiaste ondernemer die een bedrijf wil beginnen in een karakteristieke historische Wierschuur op het voormalig eiland Wieringen.

Iedereen die interesse heeft voor het ontwikkelen van een bedrijf of instelling is uitgenodigd een plan in te dienen. Op 18 april 2013 vindt er een informatiebijeenkomst plaats over de toekomst van de Wierschuur.

Beeldbepalend op een unieke plek

Het eiland Wieringen is aan de zuidzijde begrensd met de Wierdijk. Aan de Wierdijk staat een historische Wierschuur. Samen vormen ze een uniek ensemble: nergens in Nederland is deze combinatie intact. De Wierdijk is één van de oudste, overgebleven dijktypen in Noord-Holland. De Wierschuur vertelt met de Wierdijk een belangrijk deel van de geschiedenis van de waterbeheersing in Noord-Holland.

Voor de exploitatie van het pand wordt een enthousiaste ondernemer gezocht met hart voor de omgeving, die kansen ziet voor een bloeiende toekomst van de Wierschuur.

De Wierschuur staat in een rustieke omgeving en is daarom uitermate geschikt voor een toeristisch-recreatieve bestemming, zoals een Bed and Breakfast, een theetuin of een zorgboerderij.

Laatste kans

De provincie is bereid om een financiële bijdrage te leveren aan de herbouw van het object, mits in de business case de exploitatie voor langere termijn kan worden gegarandeerd. Dit traject betekent de ‘laatste kans’ voor de Wierschuur.

Mocht er de komende maanden geen ondernemer gevonden worden, dan volgt de sloop.

Op 18 april 2013 wordt tijdens de informatiebijeenkomst een nadere toelichting op de Wierschuur (en bijbehorende objecten) en de mogelijkheden gegeven. Ook komt dan de selectieprocedure aan bod. De informatiebijeenkomst vindt plaats van 15.00 – 17.00 uur in Wieringer Eilandmuseum Jan Lont, Stroeërweg 39 in Hippolytushoef.

Aanmelden voor de bijeenkomst bij: Janneke Kuysters, . (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl