Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 30 januari 2013 Aftrap 'Veldleeuwerik vliegt uit in Noord-Holland' op 4 februari 2013 in Wieringerwerf

 Stichting Veldleeuwerik logo Duurzame landbouw staat volop in de belangstelling. Als we de kranten lezen, denken we dat al onze afnemers willen dat de telers alle gewassen duurzaam gaan telen. Maar wat moet de akkerbouwer daar nu mee? Wat is dan precies duurzaam en moet hij wel veranderen? Een oplossing voor dit belangrijke punt wordt geboden door de Stichting Veldleeuwerik.

Stichting Veldleeuwerik stimuleert een duurzame landbouw via een samenwerking tussen telers, ketenpartners en adviesorganisaties. Sinds 2002 hebben genoemde partijen binnen Veldleeuwerik gewerkt aan het door ontwikkelen van een systeem voor het verder verduurzamen van de landbouw. Inmiddels zijn nu ruim 200 telers en 40 organisaties aangesloten bij Stichting Veldleeuwerik.

Veldleeuwerik richt zich op kennis zoeken en delen, door het gebruik van best practices, waarbij ondernemers elkaar onderling bevragen op keuzes en uitdagen op duurzaamheid. Geaccrediteerde adviseurs, procesbegeleiders en externe deskundigen ondersteunen de ondernemers in het duurzamer maken van de bedrijfsvoering. Veldleeuwerik werkt niet met vaste normen die voor iedereen gelden, maar met individuele plannen en acties, gebaseerd op het eigen ondernemerschap en dat van de andere deelnemers. Deze keuzeruimte is noodzakelijk omdat prioriteiten van bedrijf tot bedrijf verschillen en zo iedere deelnemer wordt geprikkeld om zijn eigen invulling te geven aan duurzame akkerbouw.

De activiteiten vanuit het Pootgoed Innovatieplatform sluiten hier naadloos bij aan. Dit platform stimuleert de verdere professionalisering en verduurzaming van de pootgoedteelt door intensieve kennisontwikkeling en kennisuitwisseling. Het Pootgoed Innovatieplatform heeft inmiddels aansluiting gezocht en gevonden bij de Pootaardappelacademie en gaat nu verder als onderdeel van de landelijk opererende Pootaardappelacademie. Hiermee ontstaat nog meer landelijke kennisuitwisseling.

Met Veldleeuwerik, gestimuleerd en deels gefaciliteerd door partijen als Agriboard, LTO Noord en de Provincie Noord Holland, beogen de partijen een structurele bijdrage te leveren aan de verduurzaming, innovatie en samenwerking in de sector.

De start en aftrap van het project Veldleeuwerik vliegt uit - Noord Holland vindt plaats op 4 februari 2013 in Wieringerwerf, bij: Bij de Buren, Brinkweg 15. Aanvang 19.30 uur.

Deelnemende bedrijven en organisaties in Noord Holland zijn: LTO Noord, BEJO Zaden & De Groot en Slot, ZAP Anna Paulowna, HZPC, Agrico, CAV Agrotheek, Agrifirm Plant, Suikerunie en DLV Plant, in samenwerking met het Pootgoed Innovatieplatform (LTO Noord, ZAP Anna Paulowna en DLV Plant).

Voor meer informatie:
Albert Jan Olijve: 0653-431740
Paul Hooijman:: 0651-259897

(Bron: Agriboard.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl