Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 16 mei 2012 Tomaten Royal Pride Holland smaken naar meer: uitbreiding in Agriport

Om te voldoen aan de groeiende vraag van haar klanten is Royal Pride Holland gestart met de uitbreiding met 7,5 hectare kassen voor de teelt van tomaten in Agriport. Het bedrijf groeit daarmee naar een omvang van ruim 52 hectare kassen. "Schaalgrootte heeft simpelweg voordelen. Je kunt je techniek en je logistiek veel beter organiseren. Er is voorts een breed management dat zijn aandacht op vele terreinen kan richten. Voor het product maakt het niets uit. Een plant in een kas van 1 hectare staat in precies dezelfde omstandigheden, maar mijn rendement is uiteindelijk hoger. Ik wil er over vijftien jaar nog bij zijn", aldus Frank van Kleef, algemeen directeur en mede-eigenaar van Royal Pride Holland in Trouw van 8 mei j.l.

Met de uitbreiding is Royal Pride weliswaar koploper in Agriport, maar ook de andere bedrijven zijn belangrijk: "Logistiek is een belangrijk onderdeel in de bedrijfsvoering. Doordat we hier met een aantal bedrijven veel volume produceren, kunnen we samenwerken en ons transport goed combineren. Daardoor zitten de vrachtauto's altijd vol. Als producenten te klein zijn en ver uit elkaar zitten, is transport erg ineffici nt en dus erg duur. Daarom heb ik liever concurrenten op het terrein dan helemaal geen buren."

De bedrijven in Agriport kunnen snel groeien omdat er draagvlak voor is in de omgeving. Royal Pride heeft daar, net als de andere bedrijven, zelf een belangrijk aandeel in. "Toen wij ons bedrijf vanuit Brabant wilden uitbreiden hier in de Wieringermeer, heb ik gesteld dat de omgeving moet profiteren met opdrachten en banen. De rest van de bevolking mag ook geen last hebben van onze aanwezigheid. Dat laatste komt er al snel op neer dat je moet zorgen dat er geen lichtoverlast komt met al die kassen. We hebben nu 95 procent afgedekt, van zon onder tot zon op." Bij nieuwbouw is dit technisch gezien geen probleem meer, zeker omdat het bestemmingsplan grote bouwhoogtes toelaat.

Het energiebedrijf ECW is een van de grote voordelen bij Agriport, evenals de schaalgrootte van de kavels. Volgens Jack Kranenburg, commercieel directeur van Agriport A7, zijn de kavelafmetingen uniek. Maar het gebied is ingericht op duurzame groei. Je hoeft niet te starten met 20 hectare. Er zijn ook mogelijkheden om vanuit een kavel van 5-10 hectare door te groeien naar een kavel van 20 hectare of meer . Van de 850 hectare in Agriport is nu zo n 680 hectare uitgegeven. De resterende ruimte is flexibel in te delen in kavels van 5 tot 75 hectare. (Bron: AgriPort A7)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl