Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 22 maart 2012 Projectbezoek Interflow - BAM Techniek bij NIOZ te Texel

Op woensdag 21 maart 2012 brachten de heren J.F.M. Al – Statutaire directie BAM Techniek, I.J.P. de Munck – Projectmanager Interflow en J.M. van Tiel – Projectleider Interflow een bezoek aan het NIOZ. Zij werden ontvangen door de heer P. van Kralingen – Projectleider Instituutsrenovatie NIOZ.

Tevens volgde een afspraak met de NIOZ directie.

Interflow – BAM Techniek bv te Wieringerwerf

Als specialist in schone lucht draait het bij Interflow allemaal om schone lucht in productieomgevingen met als doel product- en persoonsbescherming te bieden. Interflow adviseert, ontwerpt, realiseert en onderhoudt projecten op dit gebied. Interflow is uitgegroeid tot een internationaal en toonaangevend fabrikant van cleanrooms, operatiekamers, steriele bereidingsruimten en laminar flow units. Van ontwerp tot validatie heeft Interflow alle expertise in huis om de meest uiteenlopende projecten met uiterste precisie en gevoel voor kwaliteit te realiseren.

Interflow is onderdeel van BAM Techniek bv, een van de sectoren van de Koninklijke BAM Groep nv.

Het NIOZ en Interflow hebben elkaar gevonden.

Het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) is toonaangevend in het verzamelen, delen en communiceren van waardevolle wetenschappelijke kennis over zeeën en oceanen. Om deze, voor onze planeet zeer belangrijke onderzoeken uit te breiden wordt in samenwerking met Interflow een ultraschoon cleanroom complex op Texel gerealiseerd, welke dienst gaat doen voor spoormetalen onderzoek.

In een goede samenwerking zijn de eerste plannen van het NIOZ door Interflow geëngineerd en uitgewerkt wat geresulteerd heeft in een sluitend definitief plan. Het ultraschone complex bevat een totale oppervlakte van 295 m² waarin ISO klasse 5, 6, 7 en 8 ruimten, HPL meubilair en 11 stuks laminar flow units zijn inbegrepen.

In dit uitdagende project was een van de eisen zoveel mogelijk rekening te houden met het elimineren van metaalhoudende materialen. De watermonsters welke uit de diepzee worden genomen worden door het NIOZ onderzocht op ultralage kwikwaarden. Om dit te waarborgen worden speciale ‘extractors’ in de aanzuig geplaatst.

Overige eisen wat de innovatieve en creatieve samenwerking met het NIOZ weergeeft waren o.a. de luchttechnische scheiding tussen de ultraschone natte en droge ruimten en constante regeling voor temperatuur en luchtvochtigheid alsmede het realiseren van een ultraschone koude kamer om te waarborgen dat de temperatuur van de zeewatermonsters constant op 2°C gehouden kan worden. In de koude kamer worden watermonsters uit de diepzee onderzocht op algengroei.

Meer informatie op www.interflow.nl en www.nioz.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl