Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 14 december 2009 "Binnenkort Geopend" zet Den Helder op de kaart - uniek restaurant op de oude Rijkswerf in Den Helder

Topkok Ben van Beurten en horecaondernemer Tom van den Berg delen een droom: het realiseren van een uniek restaurant op de oude Rijkswerf in Den Helder.

Het televisieprogramma "Binnenkort Geopend" (mede mogelijk gemaakt door de provincie) volgt de twee terwijl ze die droom proberen te verwezenlijken.

De realisatie van het restaurant gaat gepaard met de zoektocht naar de ultieme chef. Binnenkort Geopend is vanaf 9 januari om 18.00 uur te zien bij SBS 6.

"Binnenkort Geopend" wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland, gemeente Den Helder, A.†Tuin Den†Helder†BV en Zeestad. Producent van het programma is I Care Producties. De provincie draagt het project een warm hart toe, omdat het realisatie van een nieuwe, omvangrijke horecagelegenheid een impuls kan geven aan de economie van Den Helder. Ander belangrijk argument voor de provincie om aan het project mee te doen is dat een deel van de personeelsleden van het nieuwe restaurant afkomstig is uit een leerwerktraject voor jongeren die om uiteenlopende redenen geen 'normale' opleiding volgen.

Over het programma

In "Binnenkort Geopend" is de kijker getuige van de zoektocht naar de chef-kok voor het nieuwe restaurant. Van zeven geselecteerde chefs blijft uiteindelijk de beste over. Deze zoektocht duurt krap drie maanden. In die tijd moet ook de verbouwing van het historische werfpand worden uitgevoerd. Andere personeelsleden zijn deels afkomstig uit een leerwerktraject.

In de eerste aflevering verzamelen Van Beurten en de zeven geselecteerde chefs zich op de kade langs de vissershaven van Den Helder. De groep wordt die dag benoemd tot bemanning van de viskotter 'De Volharding'. De deelnemers moeten op open zee onder andere vis binnenhalen, vis schoonmaken en het dek schrobben. De beste uit de groep mag als eerste een vis kiezen uit de dagvangst. Dit heeft gevolgen voor de individuele kookopdracht. Met de mooiste vis kun je immers echt laten zien wat je waard bent als chef. Aan het einde van de aflevering zal blijken hoe het binnen de groep zit met de teamspirit, het leiderschap en het doorzettingsvermogen. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl