Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 01 december 2009 Feiten arbeidsmarkt en onderwijs in Noord-Holland op een rij

Welke regio's en sectoren worden het hardst getroffen door de recessie? Welke studies zijn momenteel populair onder Noord-Hollandse jongeren en wat kunnen zij het beste kiezen als zij hun kans op een baan willen vergroten?

Antwoorden op die vragen zijn te vinden in de Monitor 'Arbeidsmarkt en Onderwijs Noord-Holland', die 25 november 2009 werd gepresenteerd.

De monitor is een bundeling van cijfers, feiten en prognoses op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs. De aanleiding voor de monitor is het feit dat organisaties in hun contact met de provincie aangaven behoefte te hebben aan een compleet overzicht van recent cijfermateriaal en prognoses voor alle regio's van de provincie. De provincie heeft naar aanleiding van dat signaal externe experts opdracht gegeven om gegevens te verzamelen over de huidige situatie en toekomstige ontwikkelingen in beeld te brengen. Gedeputeerden Jaap Bond en Rob Meerhof namen woensdag 25 november het eerste exemplaar in ontvangst.

Gedeputeerde Meerhof: "Veel cijfermateriaal was al bekend, maar het is goed dat we nu een compleet overzicht met recent materiaal hebben voor alle regio's. Het is een uitstekend hulpmiddel in het gesprek tussen de regio's onderling, maar ook met de provincie. Het is nu aan alle partijen gezamenlijk om te kijken hoe we als organisaties en overheden het beste op de huidige situatie en toekomstige ontwikkelingen kunnen inspelen."

Een eerste aanzet daartoe werd gedaan op de bijeenkomst in de Philharmonie in Haarlem op 25 november. Na het presenteren van de monitor, gingen deskundigen met elkaar in discussie over de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt, één van de onderwerpen die in de monitor aan bod komen.

De Monitor Arbeidsmarkt en Onderwijs is te vinden op www.noord-holland.nl (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl