Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 18 november 2009 Guido de Wit nieuwe voorzitter VNO-NCW Noordwest-Holland

Guido de Wit, nieuwe voorzitter VNO-NCW Noordwest-Holland: 'Mijn droom is dat Noordwest-Holland uit 4 gemeenten bestaat'

Guido de Wit (36) volgt per 1 januari 2010 Paul de Bruijn op als voorzitter VNO-NCW Noordwest-Holland. De Wit, geboren en getogen in de regio en partner van Pesman Advocaten in Alkmaar, heeft verdere versterking van regionale samenwerking als leidmotief. "Noordwest-Holland moet buiten de regio bekender worden. Daarvoor moeten we de versnippering bij overheid en bedrijfsleven verminderen. Mijn absolute droom is dat dit gebied straks uit vier gemeenten bestaat."

"Ik heb enorm zin om als jongste voorzitter van de gerenommeerde organisatie VNO-NCW aan de slag te gaan", aldus De Wit. De keuze voor een jonge voorzitter is bewust. Het afscheid van de babyboomgeneratie is nabij, een nieuwe generatie treedt aan. VNO-NCW Noordwest-Holland wil daarop inspelen door haar lobbyacties en netwerkbijeenkomsten te vernieuwen. De Wit: "De nieuwe ondernemers zijn op een andere manier te enthousiasmeren voor het lidmaatschap dan ondernemers van de leeftijd van hun vader. Het is een enorme uitdaging om nieuwe initiatieven te ontplooien met de blik op de toekomst." De Wit is ook voorzitter van Jong Management Noordwest-Holland.

De nieuwe voorzitter heeft het optimaliseren van de regionale samenwerking als speerpunt gekozen. "Noordwest-Holland is bescheiden en nog wel eens terughoudend. Hierdoor heeft de buitenwereld totaal geen besef van de geweldige bedrijven en economische ontwikkelingen in deze regio. Agriport, Eriks, Vezet, Taqa, om maar eens een paar bedrijven te noemen. Door eenduidige branding en lobby krijgen bedreigingen voor de regio geen ruimte. Dan wordt niet gesproken over bijvoorbeeld het verplaatsen van het ECN-complex naar Borssele of het verdwijnen van de Alkmaarse rechtbank. Voorwaarde voor die eenduidige branding is dat we de versnippering bij overheid en bedrijfsleven substantieel verminderen."

De Wit realiseert zich dat de relatieve onbekendheid van Noordwest-Holland in Nederland ook komt door het gebrek aan Tweede Kamerleden uit het gebied. Daarom wil hij de regionale politieke partijen ervan doordringen dat zij kandidaten op verkiesbare plaatsen moeten krijgen voor de volgende Tweede Kamerverkiezingen.

In navolging van zijn voorganger Paul de Bruijn zal De Wit de profilering van het gebied als duurzame energieregio voortzetten en streven naar gemeentelijke herindeling. "Het aantal gemeenten is gedurende het voorzitterschap van Paul verminderd met acht. Mijn ambitie is om dat aantal in de komende jaren minimaal te evenaren, met als absolute droom: de vier gemeenten van Noordwest-Holland. De Wit vindt dat De Bruijn veel voor de regio heeft betekend. "Niet iedereen was het altijd met hem eens, maar dat hoort bij de job als voorzitter. Ik zal het op mijn eigen manier doen, maar de zaken die mijn voorganger heeft opgebouwd zoveel mogelijk overnemen." (Bron: VNO-NCW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl