Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 11 november 2009 Eén organisatie voor ondernemers, kennisinstellingen en overheden

Minister Maria van de Hoeven (Economische Zaken) heeft vandaag bekendgemaakt dat drie agentschappen van haar ministerie samen verder gaan onder de naam Agentschap NL. De EVD, Octrooicentrum Nederland en SenterNovem bundelen vanaf 1 januari 2010 hun krachten. Op het gebied van duurzaamheid, innovatie, samenwerking en internationaal ondernemen is er voortaan één organisatie. Eén organisatie waar ondernemers, kennisinstellingen en overheden terecht kunnen voor informatie, advies, financiering en netwerken.

De verschillende expertises worden ondergebracht in vijf divisies: NL Energie en Klimaat, NL EVD Internationaal, NL Innovatie, NL Milieu en Leefomgeving en NL Octrooicentrum. De EVD stimuleert initiatieven in internationaal ondernemen en samenwerken. Octrooicentrum Nederland is de octrooiverlenend instantie voor Nederland en stimuleert het gebruik van het octrooisysteem. SenterNovem voert een groot aantal regelingen en programma's uit op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Per 1 januari 2010 gaan de drie agentschappen als één organisatie verder onder de nieuwe naam. Het agentschap voert ook opdrachten uit voor andere departementen zoals VROM, Buitenlandse Zaken, LNV en Verkeer en Waterstaat. (Bron: Min. EZ)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl