Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 11 november 2009 Informatiebijeenkomst over kleinschalige verblijfsaccommodatie in Anna Paulowna op 30 november 2009

Denkt u aan het opzetten van kleinschalige verblijfsaccommodatie zoals een bed & breakfast? Kom dan naar de informatieavond over dit onderwerp, die het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord organiseert in samenwerking met de gemeenten Anna Paulowna en Schagen. De informatieavond is bestemd voor iedereen die is geïnteresseerd in het opzetten van b&b, maar nog niet precies weet wat hierbij komt kijken. Ook is de bijeenkomst nuttig voor mensen die al een b&b accommodatie runnen en willen uitbreiden, de zaken professioneel willen oppakken of partners zoeken om mee samen te werken.

Wanneer?

De avond wordt gehouden op maandag 30 november in het gemeentekantoor van Anna Paulowna, De Verwachting 1. Aanvang: 19.30 uur. Tip: als u een navigatiesysteem gebruikt, rij dan via de Sportlaan of Robijn.

Gastheerschap

Op deze avond zijn aanwezig: het Ontwikkelingsbedrijf NHN, de Stichting Bed & Breakfast Nederland en de VVV. Er wordt informatie gegeven over wetten en regelgeving, marketing, kosten en baten, ondersteuning en gastheerschap. Ook zijn er exploitanten aanwezig van succesvolle b&b's, die u deelgenoot maken van hun ervaringen. Daarnaast kunt u natuurlijk ook uw eigen vragen stellen aan deskundigen.

Goed niveau

Toerisme en recreatie zijn belangrijke pijlers onder de economie van Noord-Holland. Voldoende logiesaccommodatie van goed niveau is een belangrijke voorwaarde om meer toeristen en recreanten aan te trekken. Op dit moment is het aanbod van kleinschalige, kwalitatief goede accommodaties nog beperkt, terwijl de vraag toeneemt.

Nota

De gemeente Anna Paulowna heeft in 2008 de nota Toerisme en Recreatie vastgesteld. Een van de speerpunten daarin is de ontwikkeling van hoogwaardige logiesaccommodaties. De gemeente Schagen is van plan om binnenkort te beginnen aan het actualiseren van de nota Recreatie en Toerisme die dateert uit 1998.

Wensen

Om goed beleid te kunnen maken op dit gebied, is het belangrijk dat de gemeentebesturen weten wat er speelt en welke wensen er leven. Het is niet de bedoeling dat op de informatiebijeenkomst ingegaan wordt op de haalbaarheid van initiatieven, bijvoorbeeld of het wel of niet in het bestemmingsplan past.

Aanmelden

Wilt u de bijeenkomst bijwonen, meldt u zich dan aan voor 5 november 2009 door uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres door te geven aan:

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl