Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 22 oktober 2009 Verkennende handelsmissie naar China, 15 tot 20 november 2009

Van 15 tot 20 november 2009 vertrekt onder leiding van Frank van Heemskerk, staatssecretaris Economische Zaken en Loek Hermans, zakelijk delegatieleider een handelsmissie naar China.

Gerrit Valk, voorzitter van Kamer van Koophandel Noordwest-Holland maakt eveneens deel uit van de officiële delegatie. Aan de missie nemen vijftig ondernemers uit heel Nederland deel.

Het doel van de missie is de handelsmogelijkheden voor Nederlandse bedrijven te vergroten dan wel uit te breiden. Hierbij valt te denken aan het importeren van goederen vanuit China naar Nederland, het vormen van een joint venture of andere vormen van samenwerking met Chinese bedrijven, het bezien of Chinese bedrijven geïnteresseerd zijn te investeren in Nederland of Chinese bedrijven die een bedrijfsvestiging in Nederland beogen.

De missie vertrekt naar Shanghai, daarna staan de plaatsen Qingdao, Dalian en Beijing op de agenda. Gerrit Valk zal deels van het officële programa afwijken en aansluiten bij de delegatie van de Provincie Noord-Holland die eveneens aan deze missie deelneemt. Zo zal hij onder meer gesprekken voeren met een vertegenwoordiging van CCPIT (China Council for Promotion Investment and Trade) in de steden Beijing, Jinan en Shanghai of Quingdao. Deze instantie speelt een belangrijke rol in het adviseren van het Ministerie over vergunningverlening van handelsactiviteiten. Voor een individuele ondernemer is het vaak onmogelijk om toegang te krijgen tot het CCPIT; een officiële delegatie heeft wel toegang tot de overheden.

Als officieel delegatielid kan Gerrit Valk in verkennende gesprekken bezien of er specifiek voor onze regio mogelijkheden liggen voor ondernemers. Volgend jaar wordt een provinciale handelsmissie georganiseerd. De aanstaande handelsmissie hoopt nu reeds contacten te leggen die in de missie van volgend jaar geëffectueerd kunnen worden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl