Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 02 september 2009 Voorbereidingen 2e editie Offshore Energy lopen voortvarend

Op donderdag 8 oktober vindt de beurs en het seminar Offshore Energy plaats. Deze business-to-business beurs is geheel gericht op energiewinning op zee en aanverwante diensten en producten.

Offshore Energy is ontstaan door vraag vanuit de markt. Nederland is een behoorlijke speler in de internationale offshore industrie maar had tot vorig jaar nog geen specifieke offshore beurs. Op initiatief van het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord heeft Navingo toen besloten om in Nederland een beurs op te zetten.

Op 8 oktober is de tweede editie.

De Oude Rijkswerf Willemsoord in Den Helder is evenals het eerste jaar gekozen als beurslocatie. Niet alleen in de stad zelf maar ook in het geografische gebied eromheen vestigen zich meer en meer offshore bedrijven. Hoewel de Nederlandse offshore op de Noordzee kleiner is dan die van de UK zijn er wel honderden gerelateerde bedrijven uit heel Nederland in deze industrie actief. Nederland is geen groot land en vanuit alle delen goed bereikbaar. Voor het internationale publiek ligt Den Helder op nog geen uur rijden van Schiphol.

Veel nieuwe exposanten op Offshore Energy 2009

De organisatie verwacht dit jaar meer dan 100 exposanten en heeft de locatie uitgebreid. Bijna 90 bedrijven hebben zich aangemeld als exposant, met klinkende namen als Cofely Oil & Gas, Vroon Offshore Services, Damen Shipyards Group, Workfox, Kongsberg Maritime Holland en Peterson SBS. Het is daarbij goed om te zien dat veel bedrijven die vorig jaar als bezoeker op de beurs van de partij waren er dit jaar voor kiezen om als exposant aanwezig te zijn. Het toont dat de offshore sector zich ondanks de huidige economische crisis zich goed staande weet te houden.

De tweede editie van Offshore Energy kan dit jaar opnieuw op de steun van diverse brancheorganisaties rekenen. Naast de IRO dragen deze keer ook Scheepsbouw Nederland, de NOGEPA en de Vereniging van Waterbouwers dé Nederlandse beurs voor de offshore- en energiesector een warm hart toe. Ook zal een handelsdelegatie van NOF Energy, de brancheorganisatie voor de olie-, gas- en energiesector in Groot-Brittannië, op de beurs aanwezig zijn om internationale handelscontacten in de branche te leggen en te versterken. Het bezoek vindt plaats naar aanleiding van een enquête gehouden onder de leden van NOF Energy waaruit blijkt dat Nederland in de top 3 staat van interessante exportlanden voor Britse bedrijven in de sector.

Seminar Innovations in Offshore Energy

Ook dit jaar vindt in Studio 62 een interessant seminar plaats. Onlangs is bekend geworden dat de heer Hans P. de Boer, directeur van IRO dagvoorzitter is. De programmering is nog niet definitief maar onder meer Wagenborg Offshore, Technip-EPG en TNO zullen een lezing geven. Tijdens het seminar zal er ingegaan worden op actuele ontwikkelingen in de offshore- en energiesector, verschillende onderwerpen en onderzoeken op offshore-gebied en investeringen en technologische ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie aan land als op zee.

Meer informatie op de website van Offshore Energy 2009 www.offshore-energy2009.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl