Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 02 september 2009 Advisering en subsidie om criminaliteit te verminderen nu landelijk beschikbaar voor kleinere ondernemingen

De advisering en subsidie om criminaliteit te verminderen komt landelijk beschikbaar voor kleinere ondernemingen. Dat maakte staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken dinsdag 1 september 2009 bekend tijdens een bijeenkomst met vertegenwoordigers van verschillende brancheorganisaties op het ministerie van Economische Zaken.

'Na een succesvolle proef is nu voor iedere winkel of kantoor in Nederland een goed advies en een geldbedrag beschikbaar om diefstal te voorkomen en de veiligheid te vergroten,' aldus Heemskerk.

Beveiligingsscan

Na een succesvolle pilot in onder meer Rotterdam heeft Heemskerk besloten de regeling 'Veiligheid Kleine Bedrijven' per 1 september toegankelijk te maken voor kleinere bedrijven in heel Nederland. Dit houdt in dat kleine ondernemers in Nederland in aanmerking kunnen komen voor een zogenaamde beveiligingsscan. Met zo'n scan worden ondernemers geholpen om de 'gaten' in de eigen beveiliging boven water te krijgen. Met de scan in de hand kunnen ze bovendien de helft van de maatregelen -tot maximaal 10.000 euro- vergoed krijgen.

Achtergronden

Uitvoerder van de regeling is SenterNovem. De beveiligingsscan is voor ondernemers met maximaal 5 vestigingen met ieder maximaal 10 medewerkers (FTE's). De beveiligingsscan is een onafhankelijk advies van een beveiligingsexpert. Het ministerie draagt maximaal 300 euro bij aan de scan en de eigen bijdrage voor de ondernemer is 50 euro. Bij scans duurder dan 350 euro moet de ondernemer zelf de meerkosten betalen.

Camerasysteem

De beveiligingsexpert controleert bedrijven op organisatorische aspecten, zoals welke procedures en instructies er voor personeel gelden. Ook kijkt hij naar bouwkundige verbeterpunten, zoals toegang tot het pand, en de elektronische mogelijkheden om criminaliteit nog beter te voorkomen. Bijvoorbeeld of het camerasysteem op de juiste plek is opgehangen. Het rapport van de beveiligingsadviseur bestaat uit concrete maatregelen en een kostenindicatie voor een optimale beveiliging van de zaak. Het rapport kan de ondernemer vervolgens meteen gebruiken bij de aanvraag voor de subsidie 'Veiligheid Kleine Bedrijven'. Hiermee kunnen ondernemers de helft van de maatregelen vergoed krijgen tot maximaal 10.000 euro.

Meer informatie op www.stavoorjezaak.nl, www.senternovem.nl/veiligheidkleinebedrijven/ en www.ez.nl (Bron: Min. EZ)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl