Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 05 augustus 2009 Veel enthousiasme voor veiligheidsscans binnenstad Den Helder

De winkeliers in de binnenstad van Den Helder blijken enthousiast over de mogelijkheid om een veiligheidsscan in hun zaak te laten uitvoeren. Ze zijn hiervan goed op de hoogte en werken prima mee, zo zegt het bedrijf Pro Wintra, dat de scans afneemt.

De controle leidt tot een rapport met aanbevelingen om de veiligheid in de winkel nog verder te verbeteren. Winkeliers die de genoemde maatregelen treffen krijgen de helft van de kosten vergoed door het Rijk, tot een maximum van € 10.000. Volgens Pro Wintra zijn de ondernemers ook van deze regeling goed op de hoogte. De winkeliers hoeven overigens niets voor de veiligheidsscan te betalen. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel neemt de kosten hiervoor (€ 125,00) voor haar rekening. Daarmee draagt zij haar steentje bij in het streven naar een aantrekkelijke Helderse binnenstad.

Nog niet alle winkels zijn bezocht. Een paar zijn er wegens vakantie gesloten. Deze winkeliers kunnen bij terugkomst alsnog een beroep op Pro Wintra doen. Daarnaast bleken vijf winkels ongeschikt voor deze veiligheidsscan: die wordt namelijk alleen aangeboden aan bedrijven met maximaal 10 fte aan personeel. Pro Wintra heeft ondanks dat toch even gekeken hoe het staat met de veiligheid in deze winkels. Uiteraard hebben ook deze ondernemers wat tips en adviezen meegekregen.

Keurmerk Veilig Ondernemen

De veiligheidsscans worden gehouden in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor winkelgebieden. Het KVO is een samenwerkingsverband van verschillende instanties. In het KVO-project hebben de Helderse Ondernemersvereniging Binnenstad (HOB), de Vereniging van Eigenaren Commercieel Onroerend Vastgoed (VECOB), de politie, brandweer en de gemeente een plan van aanpak uitgewerkt om criminaliteit, onveiligheidsgevoelens (van bezoekers en winkelpersoneel) en overlast in de binnenstad tegen te gaan. De maatregelen moeten de binnenstad veiliger maken en richten zich vooral op de meest urgente problemen in de binnenstad: zwerfvuil en graffiti, hangjongeren en alcoholverslaafden, onvoldoende verlichting, winkeldiefstal en onvoldoende toezicht en controle. Bij de concrete acties werken alle instanties nauw samen, maar iedere organisatie heeft daarin een eigen taak.

Het KVO is een initiatief van het Platform Detailhandel en de ministeries van Justitie, Binnenlandse Zaken en Economische Zaken. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl