Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 07 juli 2009 Reclame langs de weg niet toegestaan in de gemeente Harenkarspel

Het gemeentebestuur van Harenkarspel verleent geen toestemming voor het plaatsen van reclameborden langs de weg of elders binnen de gemeentegrenzen. In de praktijk worden deze borden wel aangetroffen. Dan kan men er vanuit gaan dat hiervoor geen vergunning is gevraagd. Op plaatsen waar deze borden gevaar voor het verkeer opleveren, worden de borden door de gemeente onmiddellijk verwijderd.

In de Algemene Plaatselijke Verordening APV (artikelen 2:42 en 4:15) is bovengenoemd verbod geregeld. In 2:42 (artikel 2.a) staat bijvoorbeeld: "Het is verboden zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende op een openbare plaats of dat gedeelte van een onroerende zaak dat vanaf die plaats zichtbaar is:

a. een aanplakbiljet of ander geschrift, afbeelding of aanduiding aan te plakken, te doenaanplakken, op andere wijze aan te brengen of te doen aanbrengen."

In een ander artikel wordt daarnaast specifiek handelsreclame verboden.

Het beleid van gemeente Harenkarspel is er verder op gericht om het ophangen van spandoeken binnen de gemeentegrenzen beperkt toe te laten. Het is echter niet toegestaan om spandoeken boven/over de openbare weg te hangen. Deze mogen wel aan gevels gehangen worden, met een minimale hoogte van 2,5 meter. Hiervoor moet degene die het spandoek ophangt wel van de eigenaar van het desbetreffende pand toestemming hebben gekregen. Het plaatsen van driehoeksborden in onze gemeente is niet toegestaan.

Volledige informatie over het verbod op reclameborden is te lezen op www.harenkarspel.nl bij het nieuws en de rubriek Gemeenteloket- 'vergunningen en ontheffingen' waar ondermeer de volledige APV te vinden is. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl