Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 03 juni 2009 Openbare informatieavond schaalvergroting in de landbouw 3 juni 2009

Op woensdag 3 juni om 20.00 uur vindt in het gemeentehuis van Niedorp een informatieavond over schaalvergroting in de landbouw plaats. Zaken die daarbij van belang kunnen zijn, zoals de ontwikkelingen in de landbouw, de landschappelijke inpassing van stallen in de omgeving en de effecten op de woon- en leefomgeving komen aan bod. U bent van harte welkom om de thema-avond bij te wonen. Als u komt, wordt u verzocht zich aan te melden bij de heer M. Louwe, raadsgriffier. Telefoon: 0224 -412 483.

Landelijk maar ook in Niedorp stoppen steeds meer agrariërs met hun bedrijf. Anderzijds zijn er bedrijven die zich verder ontwikkelen en uitbreiden. De provincie Noord Holland is druk doende om hiervoor beleid op te stellen. Ook de gemeente Niedorp zal een besluit moeten nemen waar, in welke omvang en onder welke voorwaarden schaalvergroting mogelijk is.

Het programma van de avond

20.00 uur Opening

20.10 uur Drietal presentaties

Presentatie door Stivas Noord-Holland van het Agrarisch Structuuronderzoek gemeente Niedorp. Aan de orde komen onder meer een analyse van de agrarische sector in Niedorp en de perspectieven voor bedrijfsontwikkeling in de sector.

Presentatie door Bügelhajema Adviseurs, Bureau voor Ruimtelijke Ordening en Milieu over ruimtelijke schaalvergroting in de landbouw. Aan de orde komen onder meer landschappelijke effecten en effecten op de woon- en leefomgeving.

Presentatie door ASG (Animal Science Group) van de WUR (Wageningen Universiteit en Research). Aan de orde komt het onderwerp dierenwelzijn in relatie tot schaalvergroting.

21.00 uur Pauze

21.15 uur Gelegenheid voor het stellen van vragen/discussie

22.00 uur Sluiting (Bron: Gemeente Niedorp)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl