Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 14 mei 2009 MKB Noordwest-Holland en VNO-NCW West presenteren Top 10 Lokale economie

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 hebben MKB Noordwest-Holland en VNO-NCW-West een top 10 lokale economie opgesteld. De gemeente kan op veel terreinen haar lokale economie gunstig beïnvloeden. Dat een optimaal ondernemersklimaat in deze tijd van crisis buitengewoon belangrijk is, in het bijzonder voor de werkgelegenheid, spreekt voor zich.

Met deze top 10 en een uitgebreide verkiezingsbrochure geven VNO-NCW West en MKB Noordwest-Holland de belangrijkste prioriteiten aan voor de economische paragraaf. Zowel bedrijven als de gemeente zelf zullen hierdoor beter presteren!

 1. Minder bureaucratie, meer service
  Hef belemmeringen op en versnel procedures. Een digitaal bedrijvenregister biedt gouden kansen. Controleer goede ondernemers maximaal één keer per jaar.
 2. Verminder de administratieve lasten van de welstandstoets met 25%
  Versnel de procedures en maak bedrijventerreinen en nieuwbouwgebieden welstandsvrij.
 3. Actualiseer, digitaliseer en globaliseer bestemmingsplannen
  Een goed bestemmingsplan houdt de balans tussen flexibiliteit en rechtszekerheid.
 4. Zorg voor goede bedrijfshuisvesting voor de juiste sectoren
  Kleine bedrijfsunits tot 50 m² en huisvesting voor maak- en watergebonden bedrijven, daar bestaat behoefte aan. Herstructureer bestaande bedrijventerreinen voordat nieuwe ontwikkeld worden.
 5. Ontwikkel visies op de detailhandel en vrijetijdssector
  Beide sectoren bepalen het gezicht van de stad. Met overkoepelende visies kan de gemeente gericht investeren in een hoogwaardig aanbod voor burgers en bezoekers. Meer bestedingen betekent meer werkgelegenheid.
 6. Zorg voor goede bereikbaarheid en voldoende, betaalbare parkeerplaatsen
  Bereikbaarheid bepaalt mede de aantrekkelijkheid van binnensteden, en daarmee het aantal bezoekers.
 7. Stimuleer de lokale arbeidsmarkt
  Samen met het lokale bedrijfsleven wordt een effectief arbeidsmarktbeleid gemaakt, met goede lokale arbeidsmarktinformatie. Re-integratiebudgetten worden actiever ingezet.
 8. Transparante belastingen zonder stijgingen
  De gemeentelijke website biedt een overzicht van belastingen, tarieven (afgelopen drie jaar) en bestemming belastinginkomsten. Geen stijging lokale lasten gedurende de crisis.
 9. Goed en eerlijk aanbesteden
  Maak samen met buurgemeenten een transparant aanbestedingsbeleid zonder onnodige eisen. Focus op prijs-kwaliteit in plaats van laagste prijs.
 10. Veilige bedrijven
  Vergroot samen met de bedrijven de veiligheid van bedrijven door middel van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Winkelgebieden en Bedrijventerreinen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl