Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 22 april 2009 Arbeidsinspectie - meldingen, tips en klachten op één adres

De Arbeidsinspectie heeft vanaf deze maand een centraal adres voor meldingen, tips en klachten. Voorheen moesten werkgevers en werknemers hiervoor bij de regiokantoren zijn. Werkgevers en werknemers kunnen nu gebruikmaken van een gratis telefoonnummer, een centraal e-mailadres en van digitale formulieren op de website van de Arbeidsinspectie. Het is daardoor voor werkgevers, werknemers en burgers makkelijker om contact te leggen met de Arbeidsinspectie.

De nieuwe gegevens van de Arbeidsinspectie zijn:

Postadres: Arbeidsinspectie, Postbus 820, 3500 AV Utrecht
E-mail:
Telefoon: 0800 - 270 00 00
Fax: 070 - 333 61 61
Internet: www.arbeidsinspectie.nl (voor meldingen etc. doorklikken naar digitale formulieren )

Werkgevers melden ernstige arbeidsongevallen op het centrale adres. Zij zijn verplicht om direct de Arbeidsinspectie in te lichten als er op het werk een ongeluk gebeurt dat leidt tot ziekenhuisopname, blijvend letsel of waarbij een werknemer overlijdt.

Werknemers kunnen nu ook centraal klachten melden. Het gaat om klachten over arbeidsomstandigheden, arbeidstijden of betaling onder het minimumloon waar ze met hun werkgever zelf niet uitkomen.

Werkgevers, werknemers of burgers kunnen de Arbeidsinspectie tippen als ze vermoeden dat een bedrijf werkt met illegale werknemers. Dat zijn werknemers van buiten de EU voor wie geen vergunning is aangevraagd. De Arbeidsinspectie bestrijdt illegale arbeid omdat dat leidt tot oneerlijke concurrentie en vaak ook tot uitbuiting van de werknemers.

Voor alle andere meldingen, kennisgevingen en aanvragen kunnen bedrijven en burgers gebruikmaken van de digitale formulieren op de website van de Arbeidsinspectie. (Bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl