Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 16 Maart 2009 Winkeltijden gemeente Harenkarspel - 52 koopzondagen per jaar?

De gemeenteraad Harenkarspel krijgt binnenkort een voorstel over wijziging van de winkeltijdenverordening. De raad wil verruiming naar 52 koopzondagen per jaar.

Alle winkels, groot en klein, op zondag open in Harenkarspel. Dit kan wel volgens de wet, maar alleen als dit in verband staat met 'op de gemeente gericht toerisme'.

Hoe toeristisch moet de gemeente daarvoor zijn? De wet is hier niet duidelijk over. Er is wel jurisprudentie uit een zaak met gemeente Roosendaal. "Om gebruik te kunnen maken van het toerisme-argument moet er sprake zijn van toeristische trekpleisters die op zichzelf al, dus los van de gelegenheid tot winkelen, aanmerkelijke hoeveelheden toeristen naar de gemeente trekken. De gemeente moet zich hierin onderscheiden van wat op dat gebied normaliter in een gemeente voorhanden is."

Bedrijven als de Holle Bolle Boom en dierenpark Blanckendaell zou men in Harenkarspel als die trekpleisters kunnen zien. Omdat in de winkeltijdenwet harde criteria ontbreken, kan de gemeenteraad de genoemde toeristische zondagseis ruim opvatten. Alleen bestaat wel het risico dat de gemeente niet sterk staat in een juridische procedure. Onze middenstand lijkt trouwens niet negatief te staan tegen het idee van 52 koopzondagen. De gemeenteraad zal op 24 maart besluiten. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl