Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 17 Februari 2009 Open kadedag - gezellig, feestelijk en zonnig

Afgelopen zaterdag bezochten heel wat inwoners de nieuwe kade in de haven: het was ‘open kadedag’. Voorlopig de enige en laatste mogelijkheid om als gewone inwoner voetsporen op de kade achter te laten. De hekken zijn ondertussen gesloten en alleen werknemers kunnen nog de kade op. De open kadedag voor het publiek volgde op de officiele kadeopening van woensdag 11 februari.

De officiele opening was in handen van staatssecretaris Huizinga. Door het luiden van de scheepsbel gaf zij het sein tot het uit de haven ophijsen van het bord met de nieuwe kadenaam. Nieuwediepkade is nu de naam waaronder de gerenoveerde en verbrede kades verder gaan. Het Huisduinerkoor zorgde voor een muzikale noot tijdens deze happening. Aansluitend vond een nationaal havencongres plaats in de collegezaal van het KIM. Zowel de opening als het congres werd door een groot aantal bezoekers bijgewoond.

Open kadedag

Het weer liet zich zaterdag van zijn beste kant zien: zon, geen wind en niet te koud. Aanlokkelijk weer dus om even een rondje haven te doen en de verschillende activiteiten te bezoeken. Het was dan ook gezellig loperig op de kade en in de hal van de visafslag.

Offshoreschepen: vrij entree

Het ‘bootje kijken’ trok heel wat inwoners naar de kade! Velen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een van de afgemeerde offshoreschepen te bezoeken. Vrij rondlopen was mogelijk op de VOS Baltic (subsea supportvessel) en het nieuwe supplyschip Base Express (ook van Vroon Offshore Services). Wie een kijkje wilde nemen op het duikondersteuningsvaartuig Northern River van de Bluestreamgroep moest vooraf even intekenen om onder begeleiding aan boord te gaan. Maar ook voor clipperbrik Morgenster was veel belangstelling. De mast van deze clipper heeft zich trouwens ook mogen verheugen in een flink aantal klimmende bezoekers.

Kijken, kleuren en luisteren

De open kadedag bood voor elk wat wils: stands van havengerelateerde bedrijven, uitzendbureau’s en opleidingsinstituten vormden samen een marktje in de hal van de visafslag. Ook de optredens van het Stookerskoor, Nieuwediepervisserskoor, Huisduinerkoor en de Sea Side Jazzband trokken heel wat bezoekers naar de hal. Hier was ook de nieuwe havenfilm te zien en foto’s van de renovatiewerkzaamheden aan de kades. Veel belangstelling was er voor de tentoonstelling over de geschiedenis van de Onderzeedienstkade: zo’n tachtig foto’s illustreerden het verleden en het heden. De bedrijfspresentaties werden overigens maar matig bezocht. De kantine was daarvoor waarschijnlijk niet de juiste plaats. Dat doen we een volgende keer anders.

Creatieve drukte

En dan liepen er nog vier verhalenvertellers rond. Een van hen speciaal voor kinderen. Verschillende bezoekers zijn met een verteller mee op stap geweest en hebben geluisterd naar wat hen ter ore werd gebracht. Een gezellige creatieve drukte was te zien bij het tegeltjes schilderen. Bedoeld voor kinderen, maar ook moeders namen wel de stiften ter hand. Bijna 150 exemplaren zijn van een kleurtje voorzien. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl