Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 27 Januari 2009 Opening nieuwe havenkaden Den Helder 11 februari 2009

Woensdag 11 februari opent de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, mevrouw J.C. Huizinga-Heringa, de gerenoveerde en verbrede havenkaden in de Helderse zeehaven. Met deze vernieuwde havenfaciliteiten kan de dienstverlening in Den Helder ten behoeve van de offshore-industrie en zeescheepvaart verder worden geoptimaliseerd.

De opening vindt plaats op de kade zelf en begint om 13.00 uur. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De staatssecretaris maakt tijdens de opening ook de nieuwe naam van de kade bekend.

Aanpak kaden

Het project Herinrichting Rijkszeehaven Den Helder is door de provincie Noord-Holland en de gemeente Den Helder gezamenlijk gefinancierd. Het totale project heeft een investering gevergd van ruim 13 miljoen euro. Door de verbreding en renovatie van de Onderzeedienstkade is het beschikbare kadeoppervlak bijna verdriedubbeld van 4.000 naar 11.500 vierkante meter. De kade is nu 270 meter lang en volledig geschikt voor de op- en overslag van goederen ten behoeve van de offshore-industrie en zeescheepvaart. Het deel van de Visserijkade dat is verbreed en gerenoveerd, sluit aan op de Onderzeedienstkade en heeft een lengte van 195 meter. Dit kadedeel heeft een oppervlak van 2.300 vierkante meter en wordt niet alleen door de offshore-industrie, maar ook door de visserij gebruikt. Op de Onderzeedienstkade zijn de nieuwe havenbeveiligingsregels (ISPS) van kracht. Op de kop van deze kade is speciaal voor de zeegaande recreatievaart een aanlegvoorziening gecreeerd. Deze heeft een lengte van 65 meter.

Aansluitend congres

Direct na de opening van de kaden start in de collegezaal van de Nederlandse Defensie Academie (KIM) een landelijk congres over ‘De ontwikkeling van de Nederlandse zeehavens’. Meer informatie over dit congres is te vinden op www.havendenhelder.nl. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl