Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 13 Juni 2008 Studiebijeenkomsten hoe beoordeel ik de bodem van huurland voor tulpen?

Proeftuin Zwaagdijk voert in samenwerking met het Louis Bolk Instituut het project 'Bollen en Bodem' uit. Het project richt zich op de bodemkundige aspecten van de bollenteelt, zowel de gangbare als de biologische. Een van de onderdelen is de beoordeling van de bodemkwaliteit van huurland. Hier wordt in de praktijk verschillend mee omgegaan. Sommigen gaan ter plekke met een spade graven, anderen kijken alleen naar het soort voorgewas; vaak ook omdat men niet weet hoe de bodem ter plekke beoordeeld kan worden.

Daarnaast is er heel veel kennis over relatie tussen bodemeigenschappen en optreden van ziekten e.d. Deze kennis rond huurland willen wij bijeen brengen en verwerken in een brochure.

Op donderdag 19 juni, 13.30 uur tot 16.00 uur, organiseren Proeftuin Zwaagdijk en het Louis Bolk Instituut een bijeenkomst in de Wieringermeer. Tijdens deze middag wordt een korte inleiding gegeven en vervolgens wordt het perceel bezocht waarop komend najaar tulpen op worden geteeld. Hier wordt middels een profielkuil in het perceel de bodem beoordeelt en de sterke en zwakke punten bediscussieerd.

Eenzelfde bijeenkomst wordt georganiseerd in het Noordelijk Zandgebied en deze zal plaatsvinden op donderdag 26 juni, 13.30 uur tot 16.00 uur.

Indien u één van deze bijeenkomsten wilt bijwonen kunt u zich per e-mail opgeven bij Yorick van Leeuwen; en in de mail vermelden bij welke bijeenkomst u aanwezig (Wieringermeer of Noordelijkzandgebied) wilt zijn. Na aanmelding ontvangt u de benodigde informatie. (Bron: BloembollenVisie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl